«Baltijas pērle» tiks atklāta ar kinomūzikas koncertu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

Šodien sākas biļešu iepriekšpārdošana uz festivāla «Baltijas pērle» svinīgo atklāšanu, kas notiks 14. septembrī Latvijas Nacionālajā operā. Šis notikums kalpos kā uvertīra kinosvētku 20 gadu jubilejai, informē festivāla direkcija.

Nav nepieciešamības skaidrot, ko Nino Rotas vārds nozīmē režisoriem Frederiko Fellīni, Frensisam Fordam Kopolam, Lukīno Viskonti un visam pasaules kinematogrāfam. Viņa filmām komponētā mūzika novērtēta ar daudzām augstākajām kino godalgām, arī «Oskara» balvām,

kļuvusi leģendāra un tiek pamatoti atzīta par kinovēsturē nepārspētu fenomenu.

Viņš prata «ietērpt filmu» krāšņa skanējuma drānās, izveidojot koptēlu, kas niansēti atbilda filmas veidotāju radošajai iecerei.

Koncertā uzstāsies itāļu kvartets "Le Divas"
Koncertā uzstāsies itāļu kvartets "Le Divas" Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

Slavenais diriģents Marčello Rota, Nino Rotas radinieks, godinot komponista 100 gadu jubileju, ir iestudējis valdzinošu kinomūzikas programmu «Veltījums», kas izpelnījusies atzinību prestižās Eiropas koncertzālēs un opernamos.

Komponista Nino Rotas mūzika skan arī filmā "Gepards"
Komponista Nino Rotas mūzika skan arī filmā "Gepards" Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

14. septembrī Latvijas Nacionālajā operā notiks grandiozs Galā koncerts, kurā uzstāsies pasaulslavenais itāļu kvartets «Le Divas» un Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Marčello Rotas vadībā. Dižo mūziku papildinās kadri no pasaules kino zelta fonda: «Krusttēvs», «Saldā dzīve», «Roko un viņa brāļi», «Romeo un Džuljeta», «8 ½», «Amarkords», «Ceļš», «Gepards» u.c.

Biļetes par Ls 12-55 var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Festivāla «Baltijas pērle» direkcija lūdz visiem pasākuma viesiem ievērot apģērba kodu, kas norādīts uz biļetēm!

Viesu ierašanās – plkst. 19.15. Koncerta sākums – plkst. 19.30.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu