Anmary izdzīvo līgavas stāstu (38)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Dziedātāja Anmary jeb Linda Amantova šajos Jāņos uz skatuves piedzīvoja brīnumainas pārvērtības. Dziesmas «Kūkoj' āra dzeguzīte» laikā viņa no neprecētas meitenes pārtapa par senlatviešu līgavu.

Anmary šogad Jāņus svinēja uz skatuves kopā ar kolēģiem, piedaloties Latvijas Radio 2 koncertā «Latvija Līgo Bauskā». Tādēļ dziedātājai šoreiz nesanāca klāt svētku galdu saviem mājiniekiem.

Uz skatuves dziedātāja izpildīja latviešu tautas dziesmu «Kūkoj' āra dzeguzīte», kuras laikā viņa izdzīvoja senlatviešu līgavas stāstu. Priekšnesumu Anmary palīdzēja īstenot folkloras kopa «Grodi». «Šo dziesmu dzied tad, kad meitu izvada tautiņās un atdod pie vīra. Tā ir rituāla atvadu dziesma, kad meitene iet no savām dzimtajām mājām pie vīra,» stāsta dziedātāja, kura uz skatuves tika ieģērbta senajā latviešu tautas kāzu tērpā un galvā viņai uzlika līgavas vainagu.

Anmary pirms došanās uz skatuves saviļņota, jo viņai latviešu tautas dziesmas «Kūkoj' āra dzeguzīte» laikā, jāizdzīvo līgavas stāsts
Anmary pirms došanās uz skatuves saviļņota, jo viņai latviešu tautas dziesmas «Kūkoj' āra dzeguzīte» laikā, jāizdzīvo līgavas stāsts Foto: Sejas.lv

Runājot par Jāņu svinībām, dziedātāja teic, ka šie svētki viņai asociējas ar latvietību, ar mājas omulību, siltumu, ugunskuru un smaržu. «Man ļoti patīk senās latviešu tradīcijas,» viņa piebilst.

«Sanāca jau arī šogad piedalīties Jāņu siera siešanā, bet man ir arī sava siera siešanas metode, ko esmu mantojusi no vecmāmiņas Annas. Sanāk garšīgi. Māksliniekiem tāds liktenis, ka par savu svētku galdu ir jāaizmirst, bet to kompensē lieliskais koncerts un prieks dāvināt svētkus citiem,» teic Anmary.

Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu