Māris Sirmais pamet kori «Kamēr...» (59)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc 22 gadus ilgušas sadarbības diriģents Māris Sirmais no 1.jūlija pārtrauc sadarbību ar jauniešu kamerkori «Kamēr...». Šo informāciju diriģents apstiprināja arī sarunā ar portālu TVNET.

«Dzīve izdara korekcijas, un tā ir taisnība, ka, sākot ar 1.jūliju, es ar kori «Kamēr...» vairs nesadarbošos,» teica Sirmais, kurš beidzamo kora koncertu nodiriģējis lielajā Līgonakts pasākumā, kas 23.jūnijā norisinājās 11.Novembra krastmalā.

Taču diriģents atzīst, ka par kora nākotni jūtas drošs, jo to atstājis labās rokās - par kora diriģentu kļuvis Jānis Liepiņš, kuru Sirmais raksturo ļoti atzinīgi: «Jānis ir ļoti talantīgs, un es pats viņu esmu ievadījis diriģenta darbā. Viņš bija mans audzēknis arī Rīgas Doma kora skolā, un ar kori «Kamēr...» Jānis sadarbojas jau kopš 2005. vai 2006.gada, kad kļuva par manu asistentu.»

Māris Sirmais ir pārliecināts, ka Jāņa vadībā koris «Kamēr...» turpinās plaukt, zelt un attīstīties;

tāpat diriģents pamanījis, ka Liepiņam izveidojies labs kontakts ar koristiem: «Nesen, absolvējot Mūzikas akadēmiju, Jānis diriģēja kora koncertus Liepājā un Rīgā. Manuprāt, ļoti veiksmīgi.»

Uz jautājumu, vai nav žēl pamest kori pēc tik ilgas un ļoti veiksmīgas sadarbības, Sirmais teic: «Ko nozīmē «žēl»? To, kā tas būs, es sapratīšu pēc 1.jūlija. Protams, «Kamēr...» ir jaunieši, ko esmu audzinājis, skolojis un veidojis, taču nevaru mūžīgi ar viņiem strādāt, turklāt ir jādod iespēja jaunajiem.» Vēl diriģents atzīst, ka darbs ar «Kamēr...» bijis īpašs līdzsvars starp amatierkori un profesionālo kori, un abu sniegtajām iespējām.

Kā viņa aiziešanu uztver kora «Kamēr...» dalībnieki? «To prasiet viņiem pašiem,» saka Māris Sirmais, kurš pēc beidzamā koncerta krastmalā vēl kopā ar jauniešiem Līgonaktī sarīkojis skaistu laivu braucienu līdz pat rītausmai. Turpmāk Māris Sirmais visus spēkus veltīs darbam ar Valsts akadēmisko kori «Latvija».

Komentāri (59)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu