Rīgas festivālā nākamgad būs vairāk Pierīgas koncertu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas festivāla organizatori nākamgad plāno rīkot vairāk koncertu dažādās vietās Rīgas tuvumā, jo šā gada festivāls apliecinājis cilvēku lielo interesi par Pierīgas koncertiem, aģentūrai BNS pavēstīja festivāla mākslinieciskais vadītājs, «Latvijas koncertu» direktors Guntars Ķirsis.

«Parunājot ar cilvēkiem, mēs redzējām ļoti lielu interesi par Pierīgas koncertiem. Pats biju uz vairākiem no tiem aizbraucis, un tieši tur jūt to īsto festivāla atmosfēru ‒

cilvēki aizbrauc uz vietām, kur nekad nav bijuši, ierauga kaut ko jaunu un ir atvērti visam,»

sacīja Ķirsis un pateicās pašvaldībām par līdzdalību koncertu organizēšanā.

«Ceru, ka nākamgad tas viss ies plašumā,» teica festivāla rīkotājs.

Jau patlaban esot skaidra nākamā gada festivāla struktūra, notiek diskusijas par programmām un tiek gaidītas atbildes no mūziķiem par dalību festivālā.

«Viens no festivāla galvenajiem uzdevumiem ir mudināt mūsu mūziķus, kuri pārsvarā koncertē ārzemēs, tomēr iegriezties Latvijā un dot viņiem šādu platformu koncertēšanas iespējām. Vēl viena lieta, protams, ir viesi, kurus mēs arī sarūpēsim,

lai cilvēkiem būtu ieskats, kas notiek citur pasaulē,» pastāstīja Ķirsis.



Runājot par koncertu norises vietām Rīgā, festivāla mākslinieciskais vadītājs norādīja, ka arvien vairāk koncertu plānots rīkot Spīķeru koncertzālē, kā arī plānots atkal kādu no koncertiem rīkot Dzintaru koncertzālē.

Tomēr Ķirsis atzina, ka Rīgā trūkst pašas galvenās uzstāšanās vietas ‒ lielās koncertzāles. Lielas cerības viņš liek uz Rīgas Kongresu namu pēc pārbūves.

«Tas liek cerēt, ka varbūt mums pēc pāris gadiem būs vieta, kur mēs varēsim ietilpināt vairāk nekā 600 klausītāju, kā tas ir Lielajā ģildē,» sacīja Ķirsis.

Jau vēstīts, ka otrais Rīgas festivāls šogad notika no 2. līdz 21.jūnijam, piedāvājot 13 koncertu Rīgā un septiņus koncertus Rīgas apkārtnē – Ropažos, Saulkrastos, Mārupē, Ikšķilē un citur.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu