Rajecka, Anmary, Šomase un brāļi Auzāni līgoja Bauskā (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Latvijas Radio 2 Bauskas pilsdrupu estrādē rīkoja grandiozu svētku pasākumu «Latvija Līgo Bauskā», kas pulcēja vairāk kā 15 Latvijas iemīļotākos popmūziķus un zināmākās folkloras grupas. Savukārt pēc svētku koncerta mūziķi nevis steidzās mājās, bet pēc lustīgas līgošanas, ieturēja īstu Jāņu mielastu.

Milzīgas cilvēku straumes Jāņu vakarā plūda uz Bauskas pilsdrupu estrādi, lai klātienē vērotu latviešu skatuves mākslinieku muzikālos priekšnesumus etnopopa stilā. Divas stundas pirms koncerta sākuma pasākuma apmeklētāji varēja piedalīties spēlēs, atrakcijās un konkursos visai ģimenei. Pasākuma norises vietā darbojās kafejnīcas, spēlēja pūtēju orķestris, dziedāja kori un folkloristi, uzstājās deju kolektīvi, bet apmeklētājiem plašā izvēlē tika piedāvāti arī katram novadam raksturīgākie ēdieni.

Vērienīgajā svētku koncertā uz skatuves tikās Liene Šomase, Jānis un Atis Auzāni, Anmary, Ingus Pētersons, Nikolajs Puzikovs, Olga Rajecka, Andris Baltacis, Dainis Skutelis, Evija Sloka, Miks Dukurs, Suitu sievas, folkloras kopas «Ilža», «Grodi», «Dziga», «Kokle», Nils Īle, Raimonds Tiguls, Riči, «Dzheski Gloss» kā arī citi populāri izpildītāji un tautas muzikanti. Pasākuma muzikālie producenti ir Kristaps Krievkalns un Kristīne Kārkla-Puriņa.

Pēc koncerta daži mūziķi aizsteidzās pildīt darba pienākumus uz citām Latvijas skatuvēm, bet pārējie mūziķi, kuriem šajā naktī nebija paredzēti citi koncerti, nesteidzās mājās un turpat Bauskas pilskalna pļavā pēc lustīgās līgošanas ieturēja svētku maltīti.

Latvijas Radio 2 tiešraidi vadīja Armins Ronis, bet pēc koncerta Līgo nakts ballē muzicēja grupa «Baltie lāči», Ingus Pētersons ar grupu, «Musiqq» un LR 2 DJ Aivis.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu