«Joka pēc alfabēts» - Leļļu teātra labākā izrāde (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Leļļu teātra skatītāji par labāko šīs sezonas jauniestudējumu latviešu trupā atzinuši izrādi «Joka pēc alfabēts», kas ir Vijas Blūzmanes skatuves versija Indras Sproģes darbam ar tādu pašu nosaukumu.

Savukārt krievu trupā ar krietnu balsu pārsvaru skatītāji par labāko aizvadītās sezonas izrādi atzinuši «Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta».

Par labākās aktrises jeb «Leļļu pavēlnieces» titula ieguvēju skatītāju vērtējumā šoreiz kļuvusi aktrise Baiba Geķe,

bet krievu trupā uzvaras laurus plūkusi Jūlija Meščerjakova.

Titulu "Leļļu pavēlniece" ieguva aktrise Baiba Geķe
Titulu "Leļļu pavēlniece" ieguva aktrise Baiba Geķe Foto: LETA

No aktieriem, kas pretendēja uz labākā aktiera jeb «Leļļu pavēlnieka» titulu, skatītāju vērtējumā sezonas labākais aktieris ir bijis Valdis Vanags, bet krievu trupā labākā aktiera statusu izcīnīja Aleksandrs Jonovs.

Jau ziņots, ka uz labākās izrādes statusu skatītāju vērtējumā latviešu trupā sacentās šajā sezonā tapušie jauniestudējumi: izrāde «Rrrumpel... Rrrrūķis», «Mazais ganiņš», «Kā lauvēns draugu atrada», «Rūķis - sveču lējējs», «Meitene ar sērkociņiem», «Neaiztiec mani!» un «Joka pēc alfabēts», bet krievu trupā - izrāde «Peldi, peldi, kuģīt!», «Rrrumpel... Rrrūķis», «Pīļu namiņa noslēpums», «Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta», «Brīnumrācenis» un «Lācēns Rimcimci».

Savukārt par labākās aktrises titulu latviešu trupā šosezon cīnījās Lienīte Osipova, Dace Vītola, Audra Pētersone, Dana Lāce, Baiba Geķe, Silvija Bitere, Santa Didžus un Vija Blūzma, bet krievu trupā - Jūlija Meščerjakova, Nadežda Bahvalova, Aleksandra Brunere, Olga Larina un Lilija Sūna.

Uz labākā aktiera titulu latviešu trupā pretendēja Edgars Kaufelds, Artūrs Putniņš, Anrijs Sirmais, Miķelis Žideļūns, Valdis Vanags, Daumants Švampe un Pēteris Šogolovs, bet krievu trupā - Ļevs Birmanis, Vladimirs Grigorjevs, Aleksandrs Jonovs, Mihails Liņevs, Nikolajs Šestaks un Deniss Martiņaks.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu