Vācijas izlase uzvar Grieķiju un iekļūst EČ pusfinālā (36)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas čempionāta futbolā, kas risinās Polijā un Ukrainā, pusfinālā piektdien iekļuva Vācijas izlase, kas ceturtdaļfināla spēlē pārliecinoši ar rezultātu 4:2 (1:0) pieveica Grieķijas valstsvienību.

Rezultātu 39.minūtē atklāja Vācijas izlases kapteinis Filips Lāms, bet 55.minūtē Giorgs Samars panāca neizšķirtu. Tomēr pēc tam pa vienam precīzam sitienam 13 minūšu laikā izpildīja Sami Kedira, Miroslavs Kloze un Marko Reiss, nodrošinot Vācijai pārliecinošu uzvaru.

Savukārt Grieķijas izlase otros vārtus guva jau pašās mača beigās, kad Dimitris Salpingidis realizēja 11 metru soda sitienu.

Šī dueļa favorīte Vācijas izlase spēli uzsāka ļoti aktīvi un jau ceturtajā minūtē bumba ielidoja Grieķijas valstsvienības vārtos, taču vārtu autors Bastians Šveinšteigers sitiena brīdī atradās aizmugures stāvoklī. Arī turpinājumā cīņa ritēja ar nospiedošu Vācijas izlases pārsvaru, tomēr grieķi ļoti pašaizliedzīgi aizsargājās un ik pa laikam izveidoja arī kādu pretuzbrukumu, tāpēc Vācijas komandai neizdevās atklāt rezultātu.

Pirmā puslaika vidusdaļā Vācijas futbolisti trīs reizes pēc kārtas bīstami apdraudēja pretinieku vārtus, taču Grieķijas izlases vārtsargs Mihalis Sifakis darbojās pārliecinoši un neļāva vāciešiem sevi pārspēt. Mača 32.minūtē grieķi izveidoja vienu no retajiem pretuzbrukumiem, kura noslēgumā Sotiris Ninis izpildīja labu sitienu, taču to bez problēmām atsita Vācijas izlases vārtsargs Manuels Noiers.

Pirmā puslaika beigās Vācijai beidzot izdevās savu nospiedošo pārsvaru pārvērst gūtajos vārtos, kad Lāms uztvēra piespēli pie Grieķijas izlases soda laukuma un ar teicamu sitienu neatstāja nekādas cerības Sifakim – 1:0. Atklājuši mača rezultātu, vācieši turpināja uzturēties pretinieku soda laukuma tuvumā, taču līdz vēl vienam precīzam sitienam nedaudz pietrūka.

Arī otrās 45 minūtes sākās ar Vācijas izlases pārsvaru, bet Grieķija turpināja piekopt pirmajā puslaikā sākto spēli uz pretuzbrukumiem, līdz mača 55.minūtē grieķi vienā no tādiem panāca neizšķirtu, kad Samars no tuvas distances pārspēja Noieru.

Pēc zaudētiem vārtiem Vācijas valstsvienības futbolisti neapjuka un turpināja pārliecinoši kontrolēt mača gaitu, kas 61.minūtē ļāva pārņemt vadību, kad Kedira ar spēcīgu un precīzu sitienu zem vārtu pārliktņa panāca 2:1. Turpinājumā Vācijas izlases spiediens uz pretinieku vārtiem kļuva arvien lielāks un 68.minūtē Kloze ar galvu trešo reizi raidīja bumbu Grieķijas izlases vārtu tīklā.

Panākuši komfortablu pārsvaru, Vācijas futbolisti nedomāja apstāties un 74.minūtē guva ceturtos vārtus, kad Mesuta Ezila sitienu Sifakis atvairīja, taču pirmais pie atlēkušās bumbas tika Reiss, kurš ar spēcīgu sitienu to pāradresēja vārtos.

Turpinājumā cīņas gaita palika mierīgāka un abas komandas jau gaidīja galvenā tiesneša svilpi par mača beigām, bet 89.minūtē Vācijas izlases aizsargs Žeroms Boatengs savā soda laukumā nospēlēja ar roku, par ko uz vāciešu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko pārliecinoši realizēja Salpingidis, samazinot Vācijas izlases pārsvaru līdz 2:4. Spēles pēdējās minūtēs aizritēja mierīgā cīņā un Vācija bez grūtībām nosargāja uzvaru.

Apakšgrupu turnīra pirmajā kārtā Vācijas izlase ar rezultātu 1:0 uzvarēja Portugāli, nākamajā spēlē ar 2:1 pārspēja Nīderlandi, bet pēdējā, trešajā, cīņā ar 2:1 uzvarēja arī Dāniju.

Ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem Vācijas izlase B grupā ieņēma pirmo vietu, kā vienīgā komanda turnīrā uzvarot visās priekšsacīkšu cīņās.

Savukārt Grieķija pirmajā apakšgrupas kārtā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Poliju, otrajā mačā ar 1:2 zaudēja Čehijai, bet trešajā spēlē ar 1:0 pārspēja Krieviju.

Ar četriem punktiem Grieķijas izlase ierindojās A grupas otrajā pozīcijā.

Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien Portugāle ar 1:0 pārspēja Čehiju, bet nākamajos mačos sestdien pašreizējā Eiropas un pasaules čempionvienība Spānija spēlēs pret Franciju, kamēr svētdien Anglija spēkosies ar 2006.gada Pasaules kausa ieguvēju Itāliju.

Turnīra pusfinālā Portugāles izlase tiksies ar Spānijas un Francijas dueļa spēcīgāko komandu, bet Vācijas samēros spēkus ar Angliju vai Itāliju.

Pusfināla spēles notiks 27. un 28.jūnijā, bet finālspēle paredzēta 1.jūlijā. Atšķirībā no Pasaules kausa finālturnīra Eiropas čempionātā jau kopš 1984.gada netiek aizvadīta spēle par trešo vietu.

Jau vēstīts, ka ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) zīmi šis ir 14.Eiropas čempionāta finālturnīrs, bet divās valstīs vienlaicīgi sacensības notiek trešo reizi. Pirmo reizi divām valstīm turnīrs tika uzticēts 2000.gadā, kad kontinenta spēcīgākās izlases sacentās Nīderlandē un Beļģijā, bet pirms četriem gadiem turnīru uzņēma Austrija un Šveice.

Pēc uzvaras 2008.gada Eiropas čempionātā un 2010.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā Spānijas izlase var kļūt par pirmo nacionālo futbola vienību vēsturē, kas uzvarējusi trīs galvenajos starptautiskajos turnīros pēc kārtas. Tāpat līdz šim neviena izlase nav pratusi uzvarēt divos Eiropas čempionātos pēc kārtas.

Šīgada čempionāts īpaši zīmīgs ir ar to, ka pēdējo reizi tajā pulcējas 16 komandas. Sākot ar nākamo čempionātu, kas 2016.gadā notiks Francijā, finālturnīrā startēs jau 24 vienības.

Vācijas izlases sastāvs: Manuels Noiers, Žeroms Boatengs, Matss Hummelss, Holgers Badštūbers, Filips Lāms, Bastians Šveinšteigers, Sami Kedira, Mesuts Ezils, Marko Reiss (Mario Gēce, 80.min.), Andrē Širle (Tomass Millers, 67.min.), Miroslavs Kloze (Mario Gomess, 80.min.).

Grieķijas izlases sastāvs: Mihalis Sifakis, Vasilis Torosidis, Sokratis Papastatopols, Kiriaks Papadopuls, Giorgs Cavels (Giorgs Fotakis, 46.min.), Grigoris Maks (Niks Liberopols, 72.min.), Gianis Maniatis, Sotiris Ninis (Fanis Geks, 46.min.), Kosts Kacuranis, Giorgs Samars, Dimitris Salpingidis.

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu