Iznācis žurnāla «Mūzikas Saule» saulgriežu laidiens

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Preses tirdzniecības vietās nonācis jaunākais mūzikas žurnāla «Mūzikas Saule» izdevums, kura uzmanības lokā šāgada apaļo jubileju īpašnieki - Jānis Erenštreits, Pēteris Butāns, Aivars Kalējs, kā arī jaunāko CD apskats un mūzikas žurnālista Jāņa Žilde saruna ar grupas «Jauns Mēness» dalībniekiem Gintu Solu un Juri Kroiču.

Jaunākajā numurā

Jānis Erenštreits (1942) stāsta par bērnību Miķeļtorņa bākas pakājē, Mazirbes skolu un bērnības gavilēšanu, kas rosinājusi kļūt par Latvijas zēnu koru kustības patriarhu. Pēteris Butāns (1942) vēsta kā pusmūžā sācis studēt kompozīciju, pirms tam kļūstot par Tukuma «oficiālo» komponistu, savukārt ērģelnieks Aivars Kalējs apraksta Mireijas Matjē un Plasido Domingo dueta izgāšanos Mišela Legrāna (1932) bargo acuskatu uzraudzībā.

Žurnālā tikšanās ar grupas «Jauns mēness» (1987) dalībniekiem Gintu Solu un Juri Kroiču, Leo Bleha un Elfrīdas Pakules (1912–1991) satikšanos Mocarta operā «Burvju flauta», vairāk par Amerikas ģeniālā īpatņa, Ģerģa Ligeti apbrīnorā komponista Konlona Nenkerova (1912–1997) mehāniskajām klavierēm, par Kloda Debisī (1862–1918) vēlmi kāpt pa sociālajām kāpnēm un dzīvot 18. gadsimta ēnā.

Vēl žurnālā stāsts par Olgas Žitluhinas personības tapšanu, klarnetista Egīla Šēfera iecienītāko CD izvēle, Lietuvas jaunās paaudzes kompozīcijas zvaigznes Justes Janulītes monohromās mūzikas apsolījums šīsvasaras Cēsu mākslas festivālam. Jaunākos CD vērtē Andris Dzenītis, Juris Griņevičs, Gita Lancere, Ieva Rozentāle, Uldis Rudaks, Toms Treibergs, Indriķis Veitners, Dace Volfa.

Uz žurnāla vāka – Sigvards Kļava (1962).

Tirdzniecības cena – Ls 1,99

«Mūzikas Saule»

Žurnāls iznāk kopš 2000.gada. Sākumā «Mūzikas Saule» pie lasītājiem nonāca reizi divos mēnešos, 2009.gadā un 2010.gadā žurnāls iznāca reizi trijos mēnešos, bet 2011.gadā pie lasītājiem nonāca pieci numuri. Šogad tiks izdoti seši žurnāla numuri.

«Mūzikas Saule» vēsta par notikumiem Latvijas un pasaules klasiskajā, džeza, etniskajā un nekomerciālajā popmūzikā. Īpašs akcents tiek likts uz Latvijas mūzikas vēsturi un šodienu - komponistu un mūziķu dzīves un daiļrades aprakstiem un laikabiedru atmiņām. Katrā numurā ir jaunāko albumu un spilgtāko koncertu recenzijas.

Kopš 2005.gada jūlija žurnāla galvenais redaktors ir Orests Silabriedis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu