Lingita dvēseles mieru rod kristīgajā nometnē (44)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Muzikālā realitātes šova «Okartes skatuve» dalībniece Lingita Lina Bopulu pēc Rīgas 45. vidusskolas 12.b klases absolvēšanas, lai rastu harmoniju un dvēseles mieru, devusies uz kristīgo nometni, kas atrodas netālu no Turaidas.

Jau pirms Lingita Lina Bopulu pieteicās muzikālajam realitātes šovam «OKartes skatuve», viņa interesējās par kristietību un lasīja garīga satura literatūru. Šā mēneša sākumā Lingita apmeklēja Baltijas jauniešu festivālu, ko rīkoja Billija Grehema Evaņģēliskā asociācija sadarbībā ar Baltijas valstu baznīcām. Promejot no pasākuma, Lingita piegāja pie informācijas stenda, kur izlasīja vēstījumu par kristīgo nometni. «Aiz muguras man ir šovs, kas bija emocionāli saspringts. Turklāt pēc šova tūlīt atgriezos skolā, jo bija iekrājušies daudz parādi mācībās. Nebija laiks atpūtai un emocionāli jutos nogurusi. Tāpēc tagad, kad skola pabeigta, ir pienācis laiks savest kārtībā savu emocionālo stāvokli,» vēlmi doties uz kristīgo nometni pamato Lingita.

Lingitu Linu Bopulu plašāka sabiedrība iepazina TV muzikālajā realitātes šovā "OKartes skatuve"
Lingitu Linu Bopulu plašāka sabiedrība iepazina TV muzikālajā realitātes šovā "OKartes skatuve" Foto: Sejas.lv

Nometnē jaunā dziedātāja un modele plāno pavadīt pāris dienas, kuru laikā apmeklēs dažnedažādas lekcijas un seminārus. Nometne, kurā pulcēsies dažādu konfesiju pārstāvji, atrodas netālu no Turaidas nomaļā vietā prom no civilizācijas. «Varēšu uzzināt daudz jauna un interesanta par dažādām dzīves jomām. Turklāt lekcijas lasīs gan ārzemju, gan vietējie lektori. Nav jau tā, ka lekcijas lasīs tikai mācītāji, būs arī citu profesiju pārstāvji, piemēram, psihologi. Tas ir forši, ka beidzot varēšu izrauties no ierastās vides. Pagaidām vēl nezinu, kādos semināros piedalīšos, jo nometnē mūs sadalīs pa grupām. Izvēlējos sev interesējošas tēmas par dzīves jēgu, attiecībām ar pretējo dzimumu un attiecībām ar vecākiem,» uzskaita šova dalībniece.

Lingita atklāj, ka nometnes laikā neizmantos internetu, bet tālruni ieslēgs vien reizi dienā, lai varētu sazināties ar tuviniekiem. «Sākumā biju domājusi atslēgt arī telefonu, bet daži draugi teica, ka gribēs taču zināt, kā man klājas. Katrā gadījumā nometnē gribu atpūsties un savest kārtībā savu emocionālo pasauli,» viņa nosaka.

Pēc dalības šovā un vidusskolas absolvēšanas Lingita jutās emocionāli iztukšota, tādēļ dvēseles mieru un harmoniju viņa cer rast kristīgajā nometnē
Pēc dalības šovā un vidusskolas absolvēšanas Lingita jutās emocionāli iztukšota, tādēļ dvēseles mieru un harmoniju viņa cer rast kristīgajā nometnē Foto: Sejas.lv

Šoreiz Lingita paliks arī bez Jāņu svinībām, jo kristīgajā nometnē nav paredzēta līgošana. Taču Lingita par to nebēdā, jo viņai pēdējo gadu laikā mainījusies izpratne par šiem svētkiem. «Es jau arī esmu saņēmusi nosodījumu par to, ka esmu citādāka un svinu Jāņus. Taču, neraugoties uz savu ārējo būtību, man ļoti patīk Jāņu svinības, kurās tiek ievērotas latviešu tautas tradīcijas, ar dziesmām, īstiem latviešu tautastērpiem un lēkšanu pāri ugunskuram. Man nav pieņemami, ja jaunieši sapērk veikalā aliņus vai citus alkoholiskos dzērienus, cep šašliku un dzer. Es tā nevēlos atzīmēt Jāņus, man ir citas vērtības, tādēļ ļoti nopriecājos, ka šogad man būs citādi Jāņi. Es emocionāli un garīgi stiprināšos,» atklāj jaunā dziedātāja un modele.

Komentāri (44)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu