«TV3» piedāvājums Līgo svētkiem (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Jāņu brīvdienas TV3 piedāvā sākt jau piektdienas vakarā ar filmu Limuzīns Jāņu nakts krāsā, bet sestdienai un svētdienai atlasīta vēl ne viena vien iemīļota filma un dziesmas, daudz pašu dziesmu dažādos koncertos.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

Vakaram, kad svinētāji sapulcējušies un svētku galdi klāti, laiks dziesmām - iesākumā dziedāšanas svētki Mūsu dziesma (2007), kuros paaudžu paaudzēs skandētas dziesmas izdziedās simtiem koristu un Latvijas iemīļoti mūziķi. Dziedāšanas svētkos dzirdēsiet vokālo grupu Cosmos un citus populārus māksliniekus, Latvijas labāko jauniešu kori, kā arī instrumentālo grupu Raimonda Macata vadībā. Svētku emocionālā kulminācija ir vispārēja sadziedāšanās, kad dziesmā vienojas gan skatītāji, gan mūziķu kopkoris. Pasākuma vadītājs Andris Freidendfelds koncerta laikā saka: «Kad latvieši dzied, tad pasaule kļūst labāka.»

Lai dziesmu neaptrūktos un būtu baudāma dažādība, TV3 skatītājiem tiks dāvāts Jūrmalas vasaras kūrortsezonas atklāšanas vakara koncerts. Tam gatavota īpaša programma ar repertuāru no Latvijas 30. gadu mūzikas, tika ieguldīts liels darbs, jo notis bija jāraksta par jaunu (lielāka daļa savā laikā sadegušas Melngalvja nama ugunsgrēkā). Koncertu vadīs Baiba Sipeniece-Gavare un koncertā 30. gadu melodijas izpildīs grupa Tango sin quinto, solisti Ingus Pētersons, Žoržs Siksna, Nauris Puntulis, Edijs Šnipke un Gints Andžāns. Un tiem, kas apņēmušies ievērot tradīcijas un Jāņu nakti negulēt, gada īsāko nakti jo līksmāk palīdzēs aizvadīt koncertšovs Kaislīgā dīvu nakts. Uz vienas skatuves uzstāsies Aija Andrejeva, Ieva Kerēvica, Ieva Akurātere, Karīna Tatarinova, Ieva Pļavniece un Olga Dreģe. Koncertā piedalīsies dažādi viesmākslinieki, būs dzirdamas īpašas dziesmu kaverversijas, kā arī interesanti dziedātāju dueti un trio.

Otrās dienas priekam!

Jāņu dienas pēcpusdienā ikviens varēs pārliecināties, cik labi iegaumēts sižets, notikumu attīstība un, protams, dziesmas, kas izskan filmās Vella kalpi un Vella kalpi vella dzirnavās. Tās ir dzīvespriecīgākās, jautrākās un dēkainākās latviešu filmas, kuras dziesmas un joki jau sen kļuvuši par klasiku. Filma uzņemta pēc Rutku Tēva romānu motīviem, kurā trīs braši latviešu puiši taisnības, draudzības un mīlestības vārdā veic pilnīgi neiedomājamus un pārdrošus varoņdarbus.

Foto: TV3
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu