Linda Leen radījusi apģērbu kolekciju «Etnografizēts» (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Dziedātāja Linda Leen (32) radījusi jaunu tērpu kolekciju «Etnografizēts». Šoreiz dziedātāja prezentēja vīriešu un sieviešu kreklus, kā arī kleitas, kas apdrukātas ar latvju etnogrāfiskiem rakstiem. Jaunās kolekcijas modeļa lomā iejutās arī Lindas mīļotais draugs, IT speciālists Sandris Jarbušs.

2009. gada pavasarī Linda Leen prezentēja savu pirmo kolekciju «Chameleon» – ikdienas apģērbus sievietēm un vīriešiem. No šīs kolekcijas sabiedrībā slavenas dāmas steidza iegādāties baltu kleitu ar sarkanu magoņu apdrukām un, tērpušās Lindas Leen dizainētajā kleitā, apmeklēja saviesīgus burziņus.

Savukārt pērn pašā vasaras karstumā Linda Leen pārsteidza ar krāsainām pastalām, kurām dizainu bija izstrādājusi pati.

Šovasar Linda Leen turpina sevi pieteikt modes biznesā, un dienu pirms vasaras saulgriežiem viņa prezentēja jaunu apģērbu kolekciju «Etnografizēts», kuras iedvesmas avots ir latvju zīmes un to enerģētiskā nozīme. Jaunās dziedātājas kolekcijas «Etnografizēts» prezentācijā modeļa lomā iejutās arī Lindas mīļotais draugs, IT speciālists Sandris Jarbušs.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Linda Leen stāsta, kā tapusi viņas jaunā kolekcija. «Šķiet, ka interese par zīmēm man ir kopīga ar brāli. Mūsu ģimene nāk no laukiem. Turklāt mans brālis bija plānojis izmantot Ūsiņa zīmi kā sava lauku īpašuma ekotūrisma logo. Tas bija ļoti sen, un man liekas, ka tad arī sākās interese par zīmēm. Taču ideja par kolekciju «Etnografizēts» radās tādēļ, ka sapratu - kaut ko vajag radīt pie pastalām. Jaunās kolekcijas kreklus var nēsāt ar džinsu biksēm vai šortiem. Kreklus var pieskaņot kā svētku, tā ikdienas tērpam,» stāsta dziedātāja. No visām latvju zīmēm Lindai Leen vismīļākā ir kreklkleita ar Kurzemes dižo krūmu.

Linda Leen šovasar svinēs Jāņus tuvinieku lokā. «Es nekad Jāņos neesmu uz skatuves, jo dziedu un komponēju angliski. Tādēļ mans pļaujas laiks ir ziemā, bet vasarā es radu. Pēdējos četrus gadus man nav bijis laiks atpūtai. Tagad esmu apsolījusi atpūsties, jo kolekcijas radīšana prasīja daudz enerģijas,» sarunā ar «Sejām» teic dziedātāja.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu