KNAB: Balakleiskis cenšas taisnoties, kritizējot biroju (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) bijušā izmeklētāja Ruslana Balakleiska pārmetumus birojam par neitralitāti un izmeklēšanas gaitu neuzskata par pamatotiem un atstās to pārbaudi Ģenerālprokuratūras ziņā. LTV 15.jūnijā līdz šim sabiedrībā neredzamais Balakleiskis pirmo reizi sniedza plašu interviju, kurā no amata atbrīvotais izmeklētājs apstiprināja, ka «Latvenergo» krimināllietu materiālus ir noplūdinājis viņš.

Streļčenoks LNT raidījumā «900 sekundes» norādīja, ka katram ir tiesības uz aizstāvību, tomēr biroja pastāvēšanas 10 gadu laikā no KNAB aizgājušie cilvēki līdz šim nebija izvēlējušies tādu taktiku pret bijušo darbavietu kā Balakleiskis. «Gods un cieņa tiem cilvēkiem, kas aizgāja un neizmantoja aizstāvības pozīcijas, mēģinot apmelot biroju,» teica KNAB priekšnieks.

«Balakleiska kungs strādāja birojā jau diezgan ilgstoši, un viņam bija jāzina, ka valsts pārvaldē ir noteikta kārtība attiecībā uz pretenziju izteikšanu. Pirmkārt, ja viņš saredzēja problēmas attiecībā uz biroja neitralitāti un izmeklētajām lietām, viņam vajadzēja vērsties pie tiešā vadītāja. Un ja jautājums netika atrisināts, bija jāvēršas pie biroja priekšnieka,» skaidroja Streļčenoks.

Viņš norādīja, ka neuzskata par cienīgu rīcību taisnoties par Balakleiska izteiktajiem pārmetumiem, jo tie nav pamatoti. Tomēr KNAB priekšnieks kā uzskates līdzekli bija paņēmis līdzi kādu biroja 2008.gada Ziemassvētku balles plakātu, kurā nodaļas darbinieki bija atainojuši parodiju par vēlēšanām. Uz plakāta bija rakstīts «Balsojiet par mums! Saraksts Nr.13. Spēks vienotībā!», un saistībā ar šo plakātu Balakleiskis bija pārmetis birojam neitralitātes trūkumu.

«Nezinu, vai tiešām tur var saskatīt kādu aģitāciju, īpaši ņemot vērā, ka 2008.gadā tādas partijas nebija,» ironiski piebilda KNAB priekšnieks.

Jau vēstīts, ka LTV 15.jūnijā līdz šim sabiedrībā neredzamais Balakleiskis pirmo reizi sniedza plašu interviju. Tajā no amata atbrīvotais izmeklētājs apstiprināja, ka «Latvenergo» krimināllietu materiālus ir noplūdinājis viņš.

To viņš esot darījis viens un bez atlīdzības. Savu rīcību viņš nenožēlo. Pēdējais piliens esot bijuši KNAB vadības meli, kāpēc pagarināts «Latvenergo» lietas izmeklēšanas termiņš.

Balakleiskis veltīja kritiku izmeklēšanas tempiem un KNAB darba stilam. Balakleiskis arī neuzskata, ka KNAB ir politiski neitrāla iestāde. Savā darbā viņš izjutis arī spiedienu. Viņš arī uzskata, ka tā dēvētā oligarhu lieta bija politiska un «mērķis bija viens – Šlesers».

Balakleiskis ir uzrakstījis vēstuli prokuratūrai un Saeimai. «Gribu parādīt, ka kriminālprocesu glabāšanas drošība KNAB »ir nekāda«,» viņš uzsvēra. Vēstulē viņš sūdzas arī par neskaidriem darbinieku atlases kritērijiem KNAB.

Jau ziņots, ka KNAB aprīļa sākumā sāka dienesta pārbaudi, kad portālā «pietiek.com» tika publicēti Latvijas energokompānijas «Latvenergo» lietas audioierakstu sarunu faili. No amata tika atbrīvots Balakleiskis, un viņš ir atzīts par aizdomās turēto.

Saistībā ar «Latvenergo» amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laikā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam KNAB 2010.gada 14.jūnijā sāka kriminālprocesu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu