Rīgas festivālā japāņu saksofonista Nobuja Sugava koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Masayuki Nakajima

Otrā Rīgas festivāla koncertā 19.jūnijā Spīķeru koncertzālē klausītājiem būs iespēja dzirdēt vienu no izcilākajiem japāņu saksofonistiem Nobuju Sugavu, informē VSIA «Latvijas koncerti» sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica. Rīgā izcilais japāņu saksofonists muzicēs kopā ar pianisti Minako Kojanagi. Koncertā spēlēs arī Rīgas saksofonu kvartets.

Sugavas un pianistes sniegumā būs iespēja dzirdēt Dariusa Mijo skaņdarbu «Skaramušu», Takasi Josimacu daudzkrāsaino darbu «Pūkainā putna sonāti» un Džūlio Kačīni - «Ave Maria».

Savukārt Rīgas saksofonu kvartets koncertā atskaņos Antonio Vivaldi «Vasaru» un «Rudeni» no cikla «Gadalaiki», kā arī Riharda Dubras saksofonu kvintetu «Vigilia», kura atskaņojumā piedalīsies arī japāņu saksofonists.

Sugava ir absolvējis Tokijas Nacionālo Mākslas un mūzikas universitāti un ieguvis daudzas konkursu balvas. Viņš sniedz apmēram 100 koncertu gadā. Saksofonists ieskaņojis apmēram 30 albumu.

Mūziķis saņēmis Kultūras aģentūras prestižo Mākslas balvu 1996.gadā un 2001.gadā. Sugava muzicējis ar vadošajiem Japānas orķestriem, tai skaitā ar NHK simfonisko orķestri Šarla Dituā un Alana Gilberta vadībā un Tokijas Metropoles simfonisko orķestri Džonatana Stokhammera vadībā, kā arī uzstājies ar «BBC Philharmonic» diriģenta Sačio Fudzioka vadībā.

Viņš aicināts sniegt koncertus un meistarklases ASV, Kanādā, Ķīnā, Taivānā, Korejā, Singapūrā un arī Eiropā.

Sugava ir «Trouvere Quartet» mūziķis. No 1989.gada līdz 2010.gadam viņš bijis Tokijas Kosei pūtēju orķestra koncertmeistars, bet patlaban viņš ir «Yamaha» profesionālā pūtēju orķestra rezidējošais diriģents.

Biļetes uz festivālu var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu