Spānijas un Itālijas futbolisti iekļūst EČ 1/4 finālā (29)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No Eiropas čempionātā futbolā, kas risinās Polijā un Ukrainā, C apakšgrupas pirmdien ceturtdaļfinālā iekļuva Spānijas un Itālijas izlase.

Pēdējās, trešās kārtas cīņā Spānijas izlase ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Horvātiju.

Šajā mačā vienīgos vārtus 88.minūtē guva Hesuss Navass.

Tikmēr Itālijas valstsvienība ar 2:0 (1:0) pārspēja Īriju.

Rezultātu 35.minūtē atklāja Antonio Kasāno, bet jau pašā mača izskaņā Mario Balotelli dubultoja Itālijas izlases pārsvaru.

Spānijas un Horvātijas mačs sākās mierīgi un komandām nebija daudz iespēju gūt vārtus. Pirmo bīstamo momentu izveidoja spāņi, kad 23.minūtē Fernando Torress pa laukuma labo malu ielauzās pretinieku soda laukumā, taču viņa sitienu gandrīz no gala līnijas bez problēmām atsita Horvātijas izlases vārtsargs Stipe Pletikosa.

Cīņas turpinājumā Spānijas futbolistiem bija pārsvars bumbas kontrolē, tomēr horvāti pārliecinoši spēlēja aizsardzībā un neļāva spāņiem izveidot bīstamus momentus sava soda laukuma tuvumā.

Pirmā puslaika otrajā pusē neliels pārsvars bija Horvātijas izlasei, kas bieži centās nogādāt bumbu Spānijas komandas soda laukumā, taču kopumā mača gaitu droši kontrolēja spāņi, tāpēc šajā duelī pēc pirmajām 45 minūtēm rezultāts vēl nebija atklāts.

Otrā puslaika sākumā Horvātijas izlasei bija teicama iespēja gūt vārtus, tomēr Ivana Rakitiča sitienu ar galvu no vārtu priekšas fantastiskā veidā atvairīja Spānijas valstsvienības vārtsargs Ikers Kasiljass.

Neskatoties uz šo horvātu izniekoto iespēju atklāt rezultātu, spāņi turpināja kontrolēt mača gaitu un uzbruka daudz aktīvāk nekā pretinieki, taču Horvātijas izlases aizsardzība darbojās nevainojami un rezultāts nemainījās.

Spēles turpinājumā cīņa starp abām komandām bija izlīdzinājusies un reālu briesmu nebija ne pie vieniem vārtiem. Turpinājumā Spānijas izlase arvien biežāk pietuvojās pretinieku soda laukumam un divas minūtes pirms mača pamatlaika beigām diezgan strīdīgā epizodē guva vārtus, kad Andress Injesta piespēlēja laukumā uz maiņu nākušajam Navasam, kurš sita nekļūdīgi - 1:0, Tiesa, vārtu autors pirmās piespēles brīdī atradās aizmugures stāvoklī.

Pēc zaudētiem vārtiem Horvātijas izlase izmisīgi centās panākt neizšķirtu, uzbrukumam pieslēdzoties pat Pletikosam, taču visi horvātu centieni izrādījās velti.

Savukārt mačā starp Itāliju un Īriju pirmās minūtes aizritēja aktīvā cīņā, tomēr labākas iespējas gūt vārtus bija Itālijas futbolistiem. Mača turpinājumā Itālijas izlases pārsvars kļuva arvien lielāks un 34.minūtē pēc Kasāno sitiena Īriju no vārtu zaudējuma glāba tikai vārtsargs Šejs Givens.

Pēc šīs epizodes Itālijas futbolistu uzbrukumi pretinieku vārtiem kļuva arvien mērķtiecīgāki un 35.minūtē Itālija atklāja rezultātu, kad pēc Andrea Pirlo izpildītā stūra sitiena pie bumbas pirmais nokļuva Kasāno un raidīja to Horvātijas izlases vārtos - 1:0.

Arī pirmā puslaika izskaņā pārsvars piederēja Itālijas izlases futbolistiem, taču otro reizi pārspēt Givenu viņiem neizdevās.

Otrās cīņas daļas sākumā Itālijas un Īrijas izlašu futbolisti apmainījās ar pāris labiem momentiem vārtu tuvumā, tomēr līdz reālām vārtu gūšanas iespējām netika neviena komanda, bet turpinājumā nedaudz aktīvāk savos uzbrukumos darbojās Itālijas izlase, taču tai neizdevās apspēlēt Īrijas valstsvienības dzelžaino aizsardzību.

Mača 79.minūtē laba iespēja gūt vārtus bija Īrijai, kad pēc soda sitiena izspēles labu sitienu izpildīja Kīts Endrjūss, taču šajā epizodē teicami nospēlēja Itālijas izlases vārtsargs Džanluidži Bufons, glābjot savu komandu no vārtu zaudēšanas.

Turpinājumā Itālija pakāpeniski pārņēma iniciatīvu un jau pašā mača izskaņā guva otros vārtus, kad uz maiņu nākušais Balotelli pēc stūra sitiena izspēles uztvēra bumbu un, atrodoties ar muguru pret vārtiem, no gaisa ieraidīja to vārtu tīklā - 2:0.

Zīmīgi, ka Īrijas izlases sastāvā 100.reizi laukumā devās Damjēns Dafs.

C grupas kopvērtējumā uzvaru ar septiņiem punktiem izcīnīja Spānija, kurai ar pieciem punktiem sekoja Itālija. Horvātijas izlase izcīnīja trīs punktus, bet Īrija cieta trīs neveiksmes.

Pirmajā kārtā Spānija cīnījās neizšķirti 1:1 ar 2006.gada Pasaules kausa ieguvēju Itāliju, bet Horvātijas izlase ar 3:1 uzvarēja Īrijas valstsvienību. Savukārt pēc tam Itālijas izlase nenosargāja pārsvaru un cīnījās neizšķirti 1:1 ar Horvātiju, bet Spānija ar 4:0 sagrāva Īriju.

Visas spēles noslēgušās A grupā, kur pirmo vietu ar sešiem punktiem izcīnīja Čehija, bet Grieķija ar četriem punktiem ieņēma otro vietu. Arī Krievijas izlase tika pie četriem punktiem, taču zaudējums savstarpējā spēlē pret Grieķiju to ierindoja trešajā pozīcijā. Polijas izlase turnīru noslēdza ar diviem punktiem.

Savukārt B grupas kopvērtējumā uzvaru ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem izcīnīja Vācija, kurai ar sešiem punktiem sekoja Portugāle. Dānijas izlase izcīnīja trīs punktus, bet Nīderlande cieta trīs neveiksmes.

Līdz ar to Čehija ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Portugāli, bet Grieķiju gaida duelis ar Vāciju.

Savukārt D apakšgrupā pēc divām kārtām Anglijai un Francijai ir pa četriem punktiem, Ukraina izcīnījusi trīs punktus, bet Zviedrija joprojām ir bez punktiem un jau zaudējusi cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Pēc viena apļa turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās vienības, bet finālspēle paredzēta 1.jūlijā. Atšķirībā no Pasaules kausa finālturnīra Eiropas čempionātā jau kopš 1984.gada netiek aizvadīta spēle par trešo vietu.

Horvātijas izlases sastāvs: Stipe Pletikosa, Domagojs Vida (Nikica Jelavičs, 66.min.), Vedrans Čorluka, Gordons Šildenfelds, Ivans Striničs, Ivans Rakitičs, Ogņens Vukojevičs (Eduardu da Silva, 81.min.), Darijo Srna, Luka Modričs, Danijels Pranjičs (Ivans Perišičs, 66.min.), Mario Mandžukičs.

Spānijas izlases sastāvs: Ikers Kasiljass, Alvaro Arveloa, Herards Pikē, Serhio Ramoss, Hordi Alva, Ksavi Ernandess (Alvaro Negredo, 89.min.), Serhio Buskets, Ksavi Alonso, Davids Silva (Fransesks Favregass, 73.min.), Fernando Torress (Hesuss Navass, 61.min.), Andress Injesta.

Itālijas izlases sastāvs: Džanluidži Bufons, Ignacio Abate, Andrea Barzagli, Džordžo Kjelīni (Leonardo Bonuči, 57.min.), Frederiko Balcareti, Andrea Pirlo, Klaudio Markisjo, Tjagu Mota, Daniēle de Rosi, Antonio di Natale (Mario Balotelli, 74.min.), Antonio Kasāno (Alesandro Diamanti, 62.min.).

Īrijas izlases sastāvs: Šejs Givens, Džons O'Šī, Ričards Danns, Šons Sentledžers, Stīvens Vords, Damjēns Dafs, Glens Vīlens, Kīts Endrjūss, Eidens Makgīdijs (Šeins Longs, 65.min.), Kevins Doils (Džonatans Valterss, 76.min.), Robijs Kīns (Saimons Kokss, 86.min.).

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu