Ansips: Grieķijas vēlēšanu rezultāti ir atvieglojums (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips pirmdien atzinis, ka Grieķijas parlamenta ārkārtas vēlēšanu rezultāti ir zināms atvieglojums, bet brīdinājis, ka Grieķijas ekonomikas sakārtošana prasīs gadu desmitus, vēsta nacionālā raidorganizācija ERR.

«Tas ir mazs atvieglojums, ka Grieķijas rezultāti bija tādi, kā tie bija, un nekas ļoti dramatisks nenotiks. Bet ar skumjām jāsaka, ka vienas vēlēšanas Grieķijas nākotni neizmainīs,» norādīja Ansips.

«Taupības pasākumi, kas gadiem īstenoti Grieķijā, turpināsies vēl gadu desmitus, un tikai tad varēs teikt, ka Grieķijas ekonomika beidzot ir kārtībā,» viņš piebilda.

Premjers norādīja, ka grieķu tautas dusmas, kuras izraisījuši starptautisko kreditoru pieprasītie taupības pasākumi, izpaudušās vēlēšanu rezultātos, bet, «par laimi, šoreiz radikāļi, kas būtu noraidījuši visas agrākās vienošanās, neuzvarēja».

Jau ziņots, ka Grieķijā svētdien notikušajās parlamenta ārkārtas vēlēšanās uzvarējušas eiro «draudzīgās» partijas, kas nenoraida bargos taupības pasākumus, ko apmaiņā pret palīdzības programmu pieprasa starptautiskie kreditori.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu