Izlaiduma ballei licence jāpērk par 15 latiem (337)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Skolām izlaidumiem nav nepieciešama licence par priekšnesumiem pasākuma oficiālajā daļā, tā jāpērk tikai izklaides daļai, un licences izmaksas ir 15 latu, pastāstīja Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) izpilddirektore Ieva Platpere.

«Skolai izlaidumam nav jāizņem licence par skolas pasākuma oficiālajā daļā izpildītajiem priekšnesumiem, kur skolēni dzied dziesmas, dejo, skaita dzejoļus vai sniedz jebkuru citu priekšnesumu. Skolai licence ir nepieciešama izklaides daļai, kas ir balle vai dejas ar dzīvo mūziku vai dīdžeju,» sacīja Platpere.

Pēc viņas sniegtās informācijas, licence vienam pasākumam izmaksā 15 latu – LaIPA jāmaksā pieci lati un pieci santīmi, bet Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūrai/Latvijas Autoru apvienībai (AKKA/LAA) – desmit latu.

LaIPA, tāpat kā AKKA/LAA, uzsver, ka «mūzikas atskaņošanas licence nekad nav bijusi un nebūs nepieciešama jebkādos privātajos pasākumos, kas ietver gan Līgo svētkus, kāzas, kristības, dzimšanas dienas, vārda dienas, dārza svētkus, gan jebkuru citu saviesīgu pasākumu».

AKKA/LAA iepriekš norādīja, ka licence ir vajadzīga, piemēram, ja Jāņus rīko pašvaldība vai uzņēmums, vai privātpersona plašākai publikai.

Laikraksts «Neatkarīgā» nesen vēstīja, ka atsevišķas skolas, autortiesību aizsardzības organizāciju bargo soda naudu sabiedētas, aizliegušas absolventiem izlaidumā dziedāt un atskaņot mūziku.

Komentāri (337)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu