Cinevillā iekurs vislielāko Jāņuguni pasaulē (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ugunsmākslinieks un pirotehnikas meistars Ilmārs Āboliņš ar savu komandu kinopilsētā Cinevilla, Tukuma novadā, Slampes pagastā, sācis darbu pie pasaulē lielākā ugunskrāvuma tapšanas.

«Tas ir patiess izaicinājums uzbūvēt lielāko Jāņu ugunskuru,

paredzēts, ka tas būs vismaz četrstāvu mājas augstumā,

taču viss atkarīgs no tā, kā mums veiksies ar būvniecību – kā uzvedīsies pamats, kā uzvedīsies malka un pats krāvums. Šis projekts tik tiešām ir izaicinājums un mēs no sirds ceram, ka viss izdosies, Cinevillā tumsas nebūs!» saka ugunsmākslinieks Ilmārs Āboliņš.

Ticējumi saka, ka uguns apspīdētie cilvēki un apkārtne saņem īpašu svētību, veselību un spēku. Cik tālu spīd liesmas no Jāņu ugunīm, tik tālu visi lauki paliekot auglīgi, bet ļaudīm būšot laba veselība. Jo lielāks ugunskurs, jo lielāka enerģija, kas nes labestību un svētību mūsu zemei, bet ugunskura pelnos Dieviņš naudu ber.

Lielfestivāla «SMScredit.lv Jāņi Cinevillā» producents Niks Volmārs saka: »Šogad SMScredit.lv Jāņi Cinevillā būs pārsteigumiem visbagātākie, gan līgojot pēc sentēvu tradīcijām, ievērojot latviešu misticisma rituālus, gan piedāvājot arī moderni un ar 21.gadsimta noskaņām izjust saulgriežu īpašo enerģētiku, svinot Latvijas skanīgākos un lielākos svētkus»

Jau šobrīd ikvienam ir iespēja iegādāties biļetes uz lielfestivālu «SMScredit.lv Jāņi Cinevillā»! Biļetes pērciet «Biļešu serviss» un Statoil kasēs!

Foto: Ilze Jansone
Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu