Vasiļjeva kļūst par Eiropas čempioni snūkerā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sportiste Tatjana Vasiļjeva ceturtdien kļuva par Daugavpilī notikušā Eiropas snūkera čempionāta uzvarētāju sieviešu konkurencē.

Izšķirošajā mačā Vasiļjeva sacentās ar seškārtējo Eiropas čempioni Vendiju Jansu no Beļģijas, izcīnot smagu uzvaru ar rezultātu 5-4.

Uzvarētāja tika noteikta tikai pēdējā, devītajā, freimā.

Kā vēsta portāls «lv-snooker.com», spēli labāk iesāka Jansa, kura iekrāja nepieciešamo pārsvaru pirmajā freimā. Vasiļjeva vēl lūkoja atrast kādu snūkeru, taču viņas centieni nevainagojās panākumiem un rezultāts kļuva 1-0 beļģietes labā. Nākamajā partijā priekšgalā jau tika Vasiļjeva un mazliet vēlāk ierakstīja pirmo panākumu savā rēķinā. Trešā freima sākumā Jansa sevi apliecināja ar 48 punktu sēriju, tādējādi ieliekot labu pamatu uzvarai freimā, ko vēlāk arī izcīnīja. Taču tam sekoja ļoti ciešs un spraigs freims, kura beigās ar pēdējo rozā bumbu uzvarēja Vasiļjeva un panāca 2-2.

Spēles piekto freimu atkal mazliet labāk aizvadīja Jansa un atkal izvirzījās vadībā. Taču mazliet veiksmes Vasiļjevai nāca talkā nākamajā partijā, kuras beigās uzvara tika gūta ar pēdējo melno bumbu. Mača septītajā freimā atkal pārāka bija Jansa, bet nākamajā atkal ar nelielu veiksmes devu un lūzā raidītām bumbām no zaļās līdz pat rozā Vasiļjeva panāca 4-4.

Izšķirošajā partijā Vasiļjevai izdevās ļoti labs starts. Jau sākumā tika iespēta 27 punktu sērija. Tiesa, tad pie savas iespējas tika arī Jansa, kura sāka sēriju, bet apstājās pie 32 punktu atzīmes. Pēc pārtrūkušā breika Jansa pirmo reizi mačā izrādīja kādas emocijas, sitot kiju pret zemi. Drīz pēc tam Vasiļjeva vienā piegājienā savāca 29 punktus, panākot 56:39. Bet pēcāk atkal nācās krietni panervozēt, jo Jansai izdevās nejaušs snūkers, no kura Vasiļjeva spēja izkļūt tikai ar trešo piegājienu. Freima turpinājumā Vasiļjeva izspēlēja fantastisku dupletu un iesita lūzā pēdējo sarkano bumbu. Tika pievienota arī melnā bumba, taču sekoja slikta izeja uz dzelteno.

Čempiona titula liktenis tika izšķirts cīņā par krāsainajām bumbām. Izšķirošo kļūdu pieļāva Jansa, bet Vasiļjeva, nogādājot lūzās secīgi zaļo, brūno, zilo un rozā bumbu, izcīnīja pirmo Eiropas čempiones titulu Latvijas vēsturē.

Pagājušajā gadā Vasiļjeva kļuva par Eiropas vicečempioni.

Pusfinālā Vasiļjeva uzvarēja polieti Evu Paviņsku, kamēr Jansa izrādījās pārāka par citu Latvijas pārstāvi Annu Prisjažņuku, kurai tādējādi tika piešķirta čempionāta bronzas godalga. Tas šāda mēroga sacensībās viņai ir vēl nebijis panākums.

Vīriešu turnīrā izslēgšanas pirmajā kārtā neveiksmi cieta visi trīs tajā iekļuvušie mājinieki, bet «Masters» sacensībās neviens Latvijas pārstāvis nespēja sasniegt izslēgšanas cīņas.

Vīriešu turnīrā par uzvarētāju kļuva Skots Donaldsons no Skotijas, bet «Masters» konkurencē labākais bija velsietis Darens Morgans.

Eiropas čempionātā piedalījās ap 150 dalībniekiem no vairāk nekā 20 Eiropas valstīm.

Eiropas čempionāts snūkerā Daugavpilī notika, lielā mērā pateicoties arī Vasiļjevas panākumiem. Šogad aprīlī Latvijas snūkeriste pārī ar Džo Periju kļuva par pasaules čempioni jauktajās dubultspēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu