Minimālais sods par autortiesību pārkāpšanu būs 1 lats (79)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/daisy-oak/TVNET

Saeimas deputāti šodien trešajā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK), kas paredz, ka minimālais sods par autortiesību un blakustiesību pārkāpšanu būs viens lats.

Līdz šim mazākais sods Ls 200

Pašreizējā APK redakcija noteic, ka par autortiesību vai blakustiesību pārkāpšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 200 līdz 500 latiem, bet juridiskajām personām - no 500 līdz 5000 latu, konfiscējot autortiesību un blakustiesību pārkāpuma objektus un to nesējus.

Savukārt parlaments šodien apstiprināja šādu redakciju: «Par autortiesību vai blakustiesību pārkāpšanu - uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz 500 latiem, bet juridiskajām personām - līdz 5000 latiem, konfiscējot autortiesību un blakustiesību pārkāpuma objektus un to nesējus.»

Minimālais sods - 1 lats

Saeimas deputāts Andrejs Judins (V) norādīja: ja minimālais sods nav precīzi noteikts, tad minimālais sods saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto vispārīgo regulējumu, ir viens lats.

Pieņemtie grozījumi arī maina kārtību, kādā veidā var sodīt fiziskas un juridiskas personas, kā arī amatpersonas par regulējamo sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu bez licences un licences nosacījumu vai vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpšanu.

Kā ziņots, sabiedrībā rezonansi izraisīja fakts, ka telpaugu apmaiņas punkta «Mājas svētība» pārstāvjiem tika piespriests 500 latu administratīvais naudas sods par autortiesību un blakustiesību pārkāpšanu saistībā ar radio pārraižu klausīšanos.

Komentāri (79)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu