Latvijas iedzīvotāji AKKA/LAA darbību vērtē negatīvi (37)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/r3M'S

Divas trešdaļas jeb 69% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūras un Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) darbību vērtē negatīvi.

Kā liecina pētījumu aģentūras «TNS» sadarbībā ar telekompāniju LNT veiktā aptauja, AKKA/LAA darbību ļoti negatīvi vērtē 37% respondentu, bet 32% aptaujāto - drīzāk negatīvi.

Salīdzinoši neliela daļa - 7% - Latvijas ekonomisko aktīvo iedzīvotāju AKKA/LAA darbību vērtē pozitīvi, tostarp 1% aptaujāto AKKA/LAA darbību vērtē ļoti pozitīvi, bet 6% - drīzāk pozitīvi. Savukārt ceturtajai daļai jeb 24% Latvijas iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa par AKKA/LAA darbību.

Aptaujas rezultāti liecina, ka absolūtais vairākums - 92% - Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka radio klausīšanās nodeva būtu jāatceļ. No respondentiem 81% uzskata, ka šāda nodeva ir noteikti jāatceļ.

Savukārt pretējās domās ir 5% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kas uzskata, ka radio klausīšanās nodeva nebūtu jāatceļ, 3% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju pētījumu aģentūra «TNS» veica sadarbībā ar telekompāniju «LNT», raidījumu «900 sekundes» veica no 5.jūnija līdz 7.jūnijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 600 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu