Niks Volmārs saimnieko uz pirātu kuģa (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

LNT radošais direktors Niks Volmārs strauji kāpis pa karjeras kāpnēm. No žurnālista viņš nu kļuvis par uzņēmēju. Šovasar Niks uzņēmies apsaimniekot divus pasažieru kuģīšus - pirātu kuģi «Liepāja» un «Misisipi», kas kursē Rīgā pa Daugavu.

Sarunā ar Sejām Niks Volmārs par jauno nodarbošanos, divu Daugavas pasažieru kuģīšu apsaimniekošanu, teic: «Svarīgākais, ka varu mūžam būt pateicīgs telekompānijai LNT un Andrejam Ēķim par iespēju daudzu gadu garumā iegūt zināšanas, kas palīdz strādāt pie projektiem. Ar tām zināšanām, ko lietoju šajā nozarē, vairs nav lielas atšķirības – vai tas ir kuģis, vai televīzijas šovs, vai koncertizrāde.»

Viņš gan norāda, ka nav kļuvis par jauno uzņēmēju, bet drīzāk par saimnieku. «Šis ir mans hobijs. Mazliet jokojoties, varu teikt, ka jaunākiem čaļiem hobiji ir lētāki, bet, pieaugot par vīrieti, hobiji un rotaļlietas kļūst dārgākās. Ja nopietni, tad kuģošana ir patīkams hobijs. Man daudzi radinieki ir no Zvejniekciema un viņi bijuši jūrnieki. Līdz ar to tā kuģošana man nav tik sveša. Bērnībā pirmo naudu nopelnīju, krāsojot zvejnieku kuģus,» teic Volmārs, kuram arī šobrīd jāgādā par pirātu kuģa «Liepāja» un «Misisipi» korpusa krāsojumu, kas vasaras saulē mēdz izbalēt.

Jaunais kuģu apsaimniekotājs, raksturojot savus kuģus, teic, ka «Liepāja» ir vairāk domāts ģimenēm ar bērniem. «Ģimenēm ar maziem bērniņiem ir ļoti ierobežotas izklaides iespējas. Es pats esmu jaunais tēvs un diezgan bieži esmu saskāries ar problēmu, ka ir tikai dažas kafejnīcas, kur var aizdoties ar mazu bērniņu. Kuģītis ir viena forša vieta, kur ģimene iegūst skaistu braucienu pa Daugavu, var baudīt saules peldes un vēju matos un tai pašā laikā, izbaudīt kuģa pirātu atrakcijas. Zinu, ka daudzām ģimenēm reizi gadā, vasaras brīvlaikā, ir tradīcija aizbraukt uz Mežaparkā esošo Zooloģisko dārzu. Tā ir lieliska iespēja nokļūt Mežaparkā nevis ar tramvaju, bet aizvizināties ar kuģīti,» viņš stāsta. Savukārt uz kuģa «Misisipi» notiek dažādi pasākumi un jestras izklaides, kā arī privāti banketi.

Niks Volmārs atzīst, ka šī vasara viņam ir īpaši ražīga. «Mēs, LNT radošie darbinieki, esam nodibinājuši paši savu profesionālo pasākumu aģentūru «Uzmanības laikmets». Iespējams, ka visa gada griezumā mūsu lielākais projekts būs lielfestivāls «Līgo vakars Cinevillā». Mēs rīkojam pasākumus, kas mūs pašus aizrauj. Tāpēc mans ieteikums, mīļās meitenes, velciet puķainas kleitas, iespraudiet puķīti matos, varbūt nodrošinieties arī ar gumijas zābakiem, čaļi - paņemiet līdzi labu noskaņojumu, iemarinējiet gaļu, jo mums Cinevillā ir vienīgais Jāņu lielfestivāls, kurā var ienest ēdienu,» nosvinēt Jāņus Cinevillā, aicina Niks Volmārs.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu