Dejotāja Vija Vētra uzstāsies Rīgā (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

12. jūnijā plkst. 19 RTU Mazajā zālē notiks leģendārās latviešu dejotājas Vijas Vētras koncerts «Dejas sirdspuksti», informē RTU Studentu kluba pārstāve Asja Visocka. Vija Vētra ir pasaulē pazīstamākā latviešu izcelsmes indiešu deju izpildītāja, kas ik gadu ierodas dzimtenē, lai ar unikālu sniegumu priecētu sava talanta pielūdzējus.

89 gadus vecā dejotāja dzīvo Ņujorkā, un kopš 1990.gada viņa regulāri ierodas Latvijā, lai sniegtu koncertus un vadītu dejas meistarklases.

Šogad māksliniece savus skatītājus priecēs ar koncertu «Dejas sirdspuksti», kurā piedalīsies viņa pati, Vētras deju grupa «Rituāls», aktrise Raimonda Vazdika un Indra Burkovska, kā arī čelliste Helga Lukševica. Koncertprogrammā būs indiešu, spāņu un meksikāņu dejas, kā arī oriģināldejas.

Vija Vētra ir dejotāja, horeogrāfe, lektore un pedagoģe.

Šogad viņa svin savu 89 gadadienu un 69 mūža gadus, kas veltīti dejai un skatuvei.

Vētra ir indiešu deju kustības aizsācēja Latvijā un šeit nodibinājusi arī unitāriešu-universālistu draudzi, kurā pati vada dievkalpojumus.

Ar savu mākslu priecēdama skatītājus, viņa apceļojusi piecus kontinentus un iemācījusies astoņas valodas. Vētra arī glezno un ik gadus piedalās mākslas izstādē «Westbeth» galerijā Ņujorkā, viņas darbi bijuši izstādīti arī «Rīgas Mākslas telpā» un Naivās mākslas muzejā. Dejotāja ir Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu