Ejot laikam pa priekšu (27)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar, 8. jūnijā Rīgā «Tabakas fabrikā» būs iespējams dzirdēt svaigāko no pašmāju bītmeikeriem un jaunās latviešu nepieradinātās elektroniskās deju mūzikas mūziķiem. Pasākumu piesātinātāku padarīs bītmeikeri «dÉbruit» no Francijas un «Style Mistake» no Lietuvas, informē «Dirty Deal Audio» pārstāvji.

«dÉbruit»

«dÉbruit», īstajā vārdā Havjērs Tomass, saukts arī par franču ritma burvi, ir viens no Parīzes aktuālākajiem bītmūzikas karognešiem, kas iegūst aizvien lielāku atpazīstamību un atzinību. Stilistiski «dÉbruit» varētu dēvēt par elektroniskās mūzikas pasaules pilsoni; viņa skanējumu raksturo tādi atslēgas vārdi kā bump-hop, french b-boy electro, synth magic, hip-house, heavy wonky beats un west-coast hip-hop; viņu pašu pielīdzina tādiem mūziķiem kā «Flying Lotus», «Dabrye» u.c.

«dÉbruit» ir arī Red Bull akadēmijas absolvents, kuras ietvaros viņš 2009. gadā devās uz Barselonu, un savas karjeras laikā ir izpelnījies atzinīgus vārdus un uzlavas arī no citiem žanra lielmeistariem.

«Style Mistake»

«Style Mistake» ir jauns producents no Lietuvas, kurš sevi jau pierādījis kā sevišķi spējīgu Lietuvas prestižajā bītmūzikas konkursā (beat-battle) «Ritmo Kovos», 2011. gadā, kur viņš tika atzīts par labāko no dalībniekiem. Viņam raksturīgs masīvs skanējums un plaša stilu gamma, sākot ar elektroniskiem bītiem un disko motīviem un beidzot ar drūmu drum'n'bass un dabstepu. Neskatoties uz lielo drum'n'bass un dabstepa ietekmi, «Style Mistake» komfortzona ir kaut kur starp hiphopu un hausmūziku, kas papildināta ar dabstepa elementiem.

Soundcloud "Style Mistake" mūziķa profils

«Dirty Deal Audio»

«Dirty Deal Audio» ir relatīvi jauns, radošas enerģijas pārpilns un dažādu žanru robežas pārkāpjošs bītmūziķu un mākslinieku kolektīvs. Tajā apvienojušies talantīgākie netradicionālās elektroniskās un samplētās mūzikas jaunās paaudzes censoņi, kas šobrīd periodiski atrādās dažādās Latvijas (un ne tikai) pilsētās, pulcējot aizvien vairāk atbalstītāju un izraisot paliekošu interesi par kolektīva radošo darbību, kā arī par Latvijā ražoto bītmūziku kopumā.

8. jūnijā «Dirty Deal Audio» pārstāvēs un dzīvajā uzstāsies: Kodek, TV Maskava un Mc Wc Kokx, Oriole, Netīrās Cilpas, Niklāvz, Kristaps Ritms, Kashuks, Corona, Tablis un Vj Daavis.

Pasākums norisināsies «Tabakas fabrikā», Miera ielā 53. Durvis atvērtas sākot no 20:00, pasākuma sākums — 21:00. Ieejas maksa — LVL 2.50

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu