Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase piedalīsies Baltijas kausa izcīņā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālā sieviešu futbola šonedēļ Igaunijas pilsētās Viru un Tartu piedalīsies tradicionālajā Baltijas kausa izcīņā, kur centīsies aizstāvēt Baltijas spēcīgākās komandas titulu cīņās pret Lietuvas un Igaunijas spēlētājām, TVNET informē Latvijas Futbola federācijas preses sekretārs Viktors Sopirins.

Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien dosies uz Tartu pilsētu, kur turnīra laikā dzīvos viesnīcā «Raadimoisa Hotel». Latvijas sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss pirms došanās uz Igauniju atzīst, ka galvenais mērķis gaidāmajā Baltijas kausa izcīņā ir nosargāt Baltijas čempionu titulu.

«Mūsu uzdevums šajā turnīrā ir uzvarēt! Latvijas čempionātā jau ir nospēlētas pirmā riņķa spēles, futbolistes atrodas nepieciešamajā ritmā, fiziskā kondīcija ir laba. No pamatsastāva mūsu komandā ir sapulcētas pašlaik gandrīz visas spēcīgākās futbolistes. Dažādu iemeslu dēļ turnīrā nepiedalīsies Sabīne Kadirova, Liene Vāciete un Jūlija Sokolova, savukārt Ievai Bīdermanei ir savainojums,» par sastāva robiem izsakās valstsvienības galvenais treneris.

«Neskatoties uz iztrūkumiem sastāvā, uzskatu, ka pašlaik jebkura spēlētāja var sekmīgi aizstāt minētās futbolistes. Spēlētāju izvēle ir, turklāt šim turnīram pieaicinātas arī perspektīvākās Latvijas U-19 meiteņu futbola izlases futbolistes - Rebeka Tīle, Renāte Fedotova un Džuljeta Tamsone. Svarīgi, lai šīs spēlētājas jūt, ka par viņām interesējas un tiek aicinātas uz valstsvienību, kur Baltijas Kausa laikā viņām būs lieliska iespēja parādīt savas prasmes valstsvienības treneru acīs un iepazīties ar Latvijas nacionālās izlases prasībām.»

Komentējot pretinieču noskaņošanos spēlēm ar Latviju, Didzis Matīss atzīst, ka gan Lietuvai, gan Igaunijai ir savstarpējie rēķini ar mums un pretinieces darīs visu, lai pārspētu pašreizējās Baltijas čempiones.

«Lietuva noteikti gribēs mūs uzvarēt, jo pērn pārspējām viņas Maķedonijā notikušajā UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, savukārt 2011.gada Baltijas kausa izcīņā tieši neizšķirts pret Lietuvu ļāva mūsu komandai triumfēt Baltijas čempionātā. Tikmēr Igaunijas valstsvienība, kas šajā turnīrā būs mājinieču lomā, pašlaik gatavojas UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei ar Baltkrieviju. Igaunietes vienmēr sevi ir uzskatījušas par Baltijas spēcīgāko futbola komandu, tāpēc šajā turnīrā arī uzstāda mērķi uzvarēt!»

Baltijas kausa izcīņa Latvijas sieviešu futbola valstsvienībai ir svarīgākais starptautiskais turnīrs šajā sezonā. Nākamās spēles mūsu komandai paredzētas 22. un 24. augustā, kad divās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase sacentīsies ar spēcīgo Baltkrievijas sieviešu futbola izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu