Rīgā risināsies Tretjaka «Vārtsargu skolas» nometne

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

No 5. līdz 14. jūlijam Rīgā risināsies starptautiskās hokeja vārtsargu skolas nodarbības, kuras vadīs Vladislavs Tretjaks un bijušais Latvijas izlases vārtsargs Sergejs Naumovs, TVNET informē organizatori.

Viens no 20. gadsimta slavenākajiem hokejistiem, leģendārais PSRS izlases vārtsargs 70. un 80. gados Vladislavs Tretjaks, neskatoties uz savu aizņemtību, lielu daļu uzmanības un spēka velta jaunās hokejistu paaudzes, primām kārtām vārtsargu, audzināšanai. «Tretjaka akadēmijas» sporta nometnes notiek dažādās pilsētās un valstīs. Jaunajiem hokejistiem no visas pasaules šāda vārtsargu skola kļūst par sezonas centrālo notikumu un īsta sapņa iemiesojumu – iespēju apgūt hokeja meistarību pie pasaules hokeja leģendas.

Pirms četriem gadiem Latvijas hokejisti Sergejs Naumovs un Andrejs Žagars panāca vienošanos ar Vladislavu Tretjaku par Vārtsargu skolas organizāciju Rīgā. Šogad nodarbības notiks trešo gadu pēc kārtas un jau tradicionāli – ar Rietumu Bankas atbalstu.

«Mēs Rietumu Bankā ne tikai mīlam hokeju, bet arī reāli to atbalstām. Tretjaka Vārtsargu skolas projekts – tie ir treniņi pie pasaules hokeja zvaigznes, kas jaunajiem hokejistiem ir ne ar ko nesalīdzināma pieredze. Prieks, ka mūsu atbalsts sniedz jaunajiem sportistiem patiesu labumu,» saka Rietumu Bankas prezidents Aleksandrs Pankovs.

Rīgas sporta nometnes dalībniekus gaida saspringta treniņu programma: teorētiskās lekcijas, nodarbības uz ledus un «sausie» treniņi – līdz četrām nodarbībām dienā, kas beidzas tikai vēlā vakarā.

Vladislavs Tretjaks atzinies: «Es ar lielu prieku ciemojos Latvijā, it īpaši, kad rodas izdevība strādāt ar jaunajiem hokejistiem – vārtsargiem. Jūsu valstī ir labas, īstas hokeja tradīcijas, kuras jūs ar godu šodien arī turpināt.»

«Pati par sevi iespēja apgūt vārtsargu meistarību pie tik izcila hokejista kā Vladislavs Tretjaks ir ārkārtīgi liels attīstības stimuls un notikums, kas var noteikt jaunā sportista turpmāko likteni. Protams, trenēties vajag visu gadu, un desmit dienu laikā neviens nevar iemācīt spēlēt hokeju. Bet no citas puses, tas ir pietiekams laiks, lai paskaidrotu un parādītu, kā ir jāstrādā. Priecē, ka mūsu audzēkņi jau tagad rāda izcilus rezultātus – viens no viņiem ir kļuvis par Spānijas čempionu,» atzīmē Sergejs Naumovs.

Šogad Starptautiskajā vārtsargu skolā piedalīsies aptuveni 50 jauni hokejisti no Latvijas, Krievijas, Spānijas, Vācijas, Kanādas un citām valstīm. Trīs gadu laikā par šīs skolas absolventiem kļūs vairāk nekā 100 vārtsargu. Nodarbības notiks Rīgas sporta kompleksā Volvo.

Vladislavs Tretjaks – izcils Krievijas un PSRS hokejists, vārtsargs, sporta pedagogs. No 1969. līdz 1984. gadam aizstāvēja CSKA un PSRS izlases vārtus. Piedalījās 482 PSRS čempionātu spēlēs, 117 Pasaules čempionātu un Olimpiskajās spēlēs, kā arī 11 Kanādas kausa turnīra spēlēs. Šobrīd ir Krievijas hokeja federācijas prezidents. Starptautiskā hokeja federācija atzina Vladislavu Tretjaku par 20. gadsimta labāko hokejistu. Viņš kļuva par pirmo eiropieti, kas tika iekļauts Hokeja slavas zālē Toronto.

Sergejs Naumovs – profesionāls Latvijas un PSRS hokejists. No 1993. gada līdz 2010. gadam – Latvijas nacionālās izlases vārtsargs. Šobrīd ir vārtsargu treneris Rīgas «Dinamo» un Latvijas izlasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu