LTV1 tiešraidē: karalienes Elizabetes II Dimanta jubileja (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

4.jūnijā Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā kanālā gaidāms īpašs notikums: LTV piedāvā tiešraidē būt klāt vēsturiskā brīdī - karalienes Elizabetes II Dimanta jubilejas koncertā. Tiešraide no Londonas sāksies 21:15. Savukārt pēc krāšņā koncerta, plkst. 00:30, LTV1 aicina skatītājus vērot senu Lielbritānijas svētku tradīciju - lāpu iedegšanu.

Par godu Viņas Majestātes karalienes Elizabetes II sešdesmit valdīšanas gadiem rīkotais Dimanta jubilejas koncerts (The Diamond Jubillee Concert) notiks Bekingemas pils pagalmā. Pasākuma programmu un pārraidi visā pasaulē nodrošina BBC televīzija, solot, ka šis būs viens no krāšņākajiem šoviem, kāds jebkad Lielbritānijā noticis. Pasākumu vadīs Gerijs Bārlovs,

pulcinot kopā tādas pasaulslavenas mūzikas zvaigznes kā Eltonu Džonu, Polu Makartniju, Stīviju Vonderu, Eniju Lenoksu, Kailiju Minogu, Tomu Džonsu un daudzus citus.

Par skatuves iekārtojumu parūpējies arhitekts Marks Fišers, kurš līdz šim sadarbojies ar tādiem mūziķiem kā «U2», Robijs Viljamss un «The Rolling Stones».

Krāšņo koncertu pēc pusnakts turpinās lāpu iedegšana (Diamond Jubilee Beacons)

Par godu karalienes Elizabetes II sešdesmit valdīšanas gadiem Anglijā, Velsā, Skotijā un Ziemeļīrijā tiks iedegtas 2012 lāpas. Ceremonijā neklātienē piedalīties aicināti arī televīzijas skatītāji -

svētku brīdis solās būt vizuāli krāšņs, turklāt Londonā lāpu iedegs pati karaliene.
Lāpu iedegšanas vietas
Lāpu iedegšanas vietas Foto: www.diamondjubileebeacons.co.uk

1897. gadā ar lāpu iedegšanu tika godināta karalienes Viktorijas Dimanta jubileja, bet 1977. un 2002. gadā svētku ugunis iemirdzējās par godu Elizabetes II Sudraba un Zelta jubilejām.

Karalienei Elizabetei II veltīto programmu otrdien, 5.jūnijā, plkst. 22:05 papildinās BBC dokumentālās filmas «Kronēšana» (The Coronation, 2012) televīzijas pirmizrāde.

BBC dokumentālā filma «Kronēšana»
BBC dokumentālā filma «Kronēšana» Foto: publicitātes
Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu