Latvijas futbola izlase triumfē Baltijas kausa izcīņā (12)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Viktors Sopirins, LFF Preses daļa

Latvijas futbola valstsvienība Baltijas kausa izcīņas finālmačā svētdien Igaunijas pilsētā Veru ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1) pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Somijas izlasi.

Pirmajā puslaikā abām komandām bija pāris iespējas gūt vārtus, tomēr neviena no tām netika izmantota un pirmajā spēles daļā rezultāts netika atklāts.

Cīņas rezultātu 51.minūtē atklāja somu futbolists Toni Kolehmainens, bet jau trīs minūtes vēlāk 1:1 panāca Latvijas izlases uzbrucējs Edgars Gauračs. Atlikušajās otrā puslaika minūtēs komandas precīzus sitienus vairs neizpildīja, līdz ar to uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešama pēcspēles 11 metru sitienu sērija.

Rezultatīvā pēcspēles sitienu sērijā Latvijas futbolisti bija pārāki ar rezultātu 6:5, līdz ar to triumfējot šā gada Baltijas kausa izcīņas turnīrā. Uzvaras vārtus guva Vladislavs Kozlovs.

Svētdien plkst.16.30 mačā par trešo vietu Igaunija mērosies spēkiem ar Lietuvas izlasi.

Kā ziņots, Latvijas valstsvienība piektdien pusfināla mačā ar rezultātu 5:0 (3:0) pārliecinoši uzvarēja Lietuvu, kamēr Somijas izlase ar 2:1 (2:1) pārspēja Igauniju, lai arī visu otro puslaiku spēlēja mazākumā.

Jāizceļ, ka piecus vārtus vienā spēlē Latvijas izlase guva pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas. Kopumā pēdējo reizi tas valstsvienībai padevās 1937.gadā, kad Kauņā ar 5:1 tika uzvarēta tieši Lietuvas izlase.

Finālspēlē Latvijas valstsvienībai nepalīdzēja pusfināla cīņā sarkanās kartītes saņēmušie pussargs Artis Lazdiņš un aizsargs Igors Savčenkovs.

Baltijas kauss pirmoreiz notika vēl 1928.gadā un ir viens no senākajiem komandu turnīriem Eiropā. Pašlaik sacensības notiek reizi divos gados. Iepriekšējā turnīrā 2010.gadā Kauņā uzvarēja Lietuvas valstsvienība, bet Latvija ieņēma otro vietu.

Ar desmit uzvarām, 12 otrajām un vienu trešo vietu Latvija ir titulētākā komanda Baltijas kausa vēsturē, bet desmit uzvaras izcīnījusi arī Lietuva. Savukārt Igaunija 23 Baltijas kausos uzvarējusi vien trīs reizes, pēdējo no panākumiem svinot vēl 1938.gadā, bet augstāk par trešo vietu tā pēdējoreiz bija 1996.gadā.

Latvijas futbola izlases spēlētāju saraksts dalībai Baltijas kausā

vārtsargi - Andris Vaņins («Sion», Šveice), Pāvels Doroševs («Gabala», Azerbaidžāna), Germans Māliņš (Rīgas «Skonto»);

aizsargi - Igors Savčenkovs («Skonto»), Nauris Bulvītis, Antons Jemeļins (abi - JPFS/FK «Spartaks»), Vitālijs Smirnovs («Ventspils»), Oskars Kļava, Ritus Krjauklis (abi - «Liepājas metalurgs»);

pussargi - Aleksejs Višņakovs («Cracovia», Polija), Ivans Lukjanovs (Gdaņskas «Lechia», Polija), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Oļegs Laizāns (Lodzas LKS, Polija), Aleksandrs Fertovs, Alans Sineļņikovs (abi - «Skonto»), Artis Lazdiņš («Jelgava»), Artūrs Zjuzins (Kaļiņingradas «Baltika», Krievija), Igors Tarasovs (Zagatalas «Simurg», Azerbaidžāna);

uzbrucēji - Vladislavs Kozlovs («Jelgava»), Edgars Gauračs (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija), Andrejs Perepļotkins (Karši «Nasaf», Uzbekistāna), Vladimirs Kamešs («Liepājas metalurgs»).

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu