«Ziemeļu zvaigznes» atklāj Dzintaru koncertzāles jauno sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar, 1.jūnijā plkst.19 Dzintaru koncertzālē ar Ziemeļu simfonisko orķestri un diriģenti Anu Tali tiks atklāta koncertzāles jaunā koncertsezona, informē SIA «Dzintaru koncertzāle» projektu vadītāja Ieva Studente. Vasaras koncertu sezonu Jūrmalā šoreiz atklās Ziemeļu simfoniskais orķestris, kura sastāvā ir dalībnieki no desmit valstīm. Starptautiskais kolektīvs apvieno 100 augstākās profesionālās raudzes mūziķus diriģentes Tali vadībā.

Tali ir viena no mūsdienu intriģējošākajām diriģentēm, kura pieder tai jauno mākslinieku paaudzei, kas nemitīgi meklē svaigas idejas mūzikā. Orķestra inovatīvā pieeja piedāvāt katrā jaunā koncertsezonas gadā īpašu programmas tematisko loku, kas vijas cauri visām programmām, laika gaitā kopš 1998./1999.gada sezonas ir izrādījusies ļoti veiksmīga stratēģija.

Ziemeļu simfoniskais orķestris un diriģente Tali šogad atklās orķestra vasaras sezonu ar programmas «Nordic Stars» («Ziemeļu zvaigznes») koncertiem Igaunijā, Latvijā un Austrijā.

Latvijas koncertā Dzintaros piedalīsies solisti - flautists Tomass Kapuns, obojists Fabians Mencels, klarnetists Ints Dālderis, vijolnieks Sergejs Goršenko, alts Andrejs Dogadins un citi.

1997.gadā orķestri dibināja igaunietes Anu Tali un Kadri Tali. Sākotnēji tas bija igauņu un somu simfoniskais orķestris, lai pieminētu Somijas valsts 80.gadskārtu un attīstītu kultūras sakarus un savstarpējo sadarbību starp Igauniju un Somiju. Tagad orķestris apvieno arī daudzas citas valstis, un orķestra Eiropas debija notika 2007.gada rudenī Berlīnes filharmonijā un Minhenes Herkulesa zālē.

Ziemeļu simfoniskais orķestris
Ziemeļu simfoniskais orķestris Foto: dzk.lv

2011.gada koncertsezonas turnejā orķestris prezentēja igauņu komponistu Arvo Pertu un viņa Ceturtās simfonijas pirmatskaņojumu piedāvāja Austrijā, Vīnes koncertnamā, un Slovēnijā, Mariboras Savienības zālē.

Orķestra galvenie mērķi ir sintezēt labākās ziemeļu instrumentālo skolu tradīcijas, iepazīstināt plašu auditoriju ar somu un igauņu laikmetīgo mūziku, pasūtināt jaundarbus mūsdienu komponistiem un interpretēt pasaules klasiku, balstoties uz mūsdienīgu pieeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu