Džons Meiers apsteidz Adeli un Andervudu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāku «Grammy» balvu ieguvējs Džons Meiers (John Mayer) iekarojis ASV pieprasītāko mūzikas ierakstu topa «Billboard 200» 1.vietu, ziņo «billboard.com».

Pirmajā nedēļā Meiers pārdevis 219 000 jaunā albuma «Born and Raised» kopiju, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati. Līdz ar to pagājušās nedēļas līderis - talantu šova «American Idol» zvaigzne Adams Lamberts (Adam Lambert) ar savu otro studijas abumu «Trespassing» noslīdējis no 1. uz zemo 12. vietu.

Šis ir dziedātāja trešais numur 1 albums, kas seko 2009.gada «Battle Studies» un 2003.gada «Heavier Things». «Battle Studies» savulaik debitēja, pārdodot 289 000, bet «Heavier Things» - 317 000 kopiju. 2006.gada ieraksts «Continuum» debitēja 2.vietā.

Neskatoties uz to, ka Meiers nevarēja pilnvērtīgi reklamēt savu jauno albumu veselības problēmu dēļ (kakla granuloma), ieraksts tomēr sasniedza topa augstāko pakāpienu.

2. un 3. vietā šonedēļ attiecīgi britu baltā soula dīva Adele ar «21» un amerikāņu kantri dziedātāja Kerija Andervuda (Carrie Underwood) ar ceturto studijas albumu «Blown Away».

Amerikāņu rokgrupas «Guns N' Roses» ģitārists Slešs (Slash) ar savu jauno soloplati «Apocalyptic Love» debitē 4. vietā (38 000). Sleša iepriekšējais solo veikums 2010.gadā debitēja 3. vietā ar 60 000 kopijām.

Britu/īru puišu popgrupa «One Direction» ar «Up All Night» numur 5 (37 000), bet viens no 1970. gadu soulmūzikas un 1980. gadu popmūzikas veiksmīgākajiem melnādainajiem māksliniekiem Laionels Ričijs (Lionel Richie), kura kontā ir vairāk nekā 100 miljoni pārdotu ierakstu, ar savu jaunāko kantri duetu albumu «Tuskegee» pakāpies uz 6. vietu (33 000).

Kristīgie rokeri «MercyMe» ar «The Hurt & the Healer» debitē 7. vietā, amerikāņu pianiste un dziedātāja Sara Berelisa (Sara Bareilles) ar mazalbumu «Once Upon Another Time» startē 8. vietā.

Aktuālo hitu izlase «Now 42» numur 9, bet «Grammy» balvas ieguvējas Noras Džonsas (Norah Jones) albums «... Little Broken Hearts», kas radīts kopā ar vienu no pēdējo gadu aktuālākajiem producentiem Braienu Bērtonu (Brian Burton) jeb Danger Mouse, noslīdējis uz 10. vietu (45 000).

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms palielinājies par 3%.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu