«Sinfonietta Rīga» noslēgs koncertsezonu ar Kseniju Sidorovu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar, 31. maijā plkst. 19.30 Lielajā ģildē «Sinfonietta Rīga» sezonas noslēguma koncertā dzirdēsim vienu no Latvijas spožākajām jaunajām mūziķēm – ar skatuves šarmu apveltīto akordeonisti Kseniju Sidorovu, informē orķestra pārstāve Aija Semjonova. Koncertprogrammā skanēs Erki Svena Tīra, HK Grūbera un Franča Šūberta skaņdarbi. Pie diriģenta pults – Normunds Šnē.

Ksenija Sidorova, kas patlaban atrodas pārliecinošā ceļā uz pasaules koncertskatuves iekarošanu, spēlēs solo pasaulslavenā igauņu komponista Erki Svena Tīra koncertā akordeonam un orķestrim Prophecy. Dzirdēsim arī Erki Svena Tīra skaņdarbu Action & Passion & Illusion. No mūsdienu mūzikas repertuāra varēsim klausīties arī jautrā un ekstravagantā austrieša HK Grūbera Manhattan Broadcasts, ko kāds nosaucis par «Amerikas deju orķestra spoguli Vīnē». Klasisko mūziku programmā pārstāvēs Šūberta Otrā simfonija.

Komponists Artūrs Maskats par Kseniju Sidorovu: «Ksenija – ārkārtīgi spilgta personība ar fantastisku harismu un māksliniecisko intuīciju. Viņa pilnībā uztic savu dvēseli akordeonam, un šis instruments viņai atbild ar to pašu – aizrautīgi, kaislīgi, paplašinot mūsu ierastos priekšstatus gan par šo mākslu, gan dzīvi.»*

Diriģents Normunds Šnē par Kseniju Sidorovu: «Viņas talantīgajā personībā lieliskās attiecībās sadzīvo virtuozitāte, domas pamatīgums, aizrautība, šarms, dziļums un spēlētprieks. Ksenija spēj atklāt daudzas līdz šim nepamanītas akordeona krāsu paletes nokrāsas un sajūtas.»*

Kamerorķestri «Sinfonietta Rīga» ar igauņu savpatno ģēniju Erki Svenu Tīru saista īpašas attiecības - 2011. gada martā Tallinā orķestris kopā ar Igaunijas filharmonijas kamerkori un diriģentu Danielu Reisu piedalījās komponista autorkoncertā, pirmatskaņojot darbu Ärkamine (Awakening). Tā paša gada vasarā sadarbībā ar ierakstu kompāniju Ondine tapa Erki Svena Tīra autordisks, kurš izpelnījies augstu kritiķu novērtējumu izdevumā Zeit. Šogad sezonas noslēguma koncertu Erki Svens Tīrs pagodinās ar savu klātbūtni.

Aicinām klausītājus pirms koncerta plkst.18.30 Minsteres zālē piedalīties sarunā par mūziku ar diriģentu Normundu Šnē, komponistu Erki Svenu Tīru un mūzikas žurnālistu Orestu Silabriedi.


Biļetes uz koncertu ir izpārdotas.

* Citāti no žurnāla Figaro jūnija-augusta numura fotosesijas ar Kseniju Sidorovu

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu