Anmary Baku piedzīvojusi īstu mīlestību (92)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Ar saviem zeltaini blondajiem matiem, zilajām acīm un baltiešu sievietei raksturīgo temperamentu, kā arī skaņo vokālu latviešu dziedātāja Anmary jeb Linda Amantova iekarojusi ugunīgās Azerbaidžānas galvaspilsētas iedzīvotāju sirdis. Teju mēnesi, ko Anmary pavadīja Baku, piedaloties Eirovīzijas dziesmu konkursā, viņa uzstājusies gan korporatīvās ballītēs, gan dziedājusi vienkāršajai tautai. Jau rudenī Anmary atgriežas Baku, kur viņai paredzēts īstenot dažādus muzikālos projektus. Anmary esot iemīlējusi Baku jau no pirmā brīža, kad izkāpusi no lidmašīnas un ieelpojusi pilsētas tveicīgo gaisu.

Anmary Baku uzcēlusi sev pieminekli

Kopā ar Latvijas delegāciju gan gatavojoties, gan piedaloties Eirovīzijas dziesmu konkursā, Anmary Azerbaidžānā pavadīja gandrīz mēnesi. Viņa bija apmetusies netālu no Baku pilsētas promenādes, viesnīcā «Park Inn». Lai arī Anmary dziedātā «Beautiful Song» šogad starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālā nekvalificējās finālam, mūziķe ar savu šarmu un populāro azerbaidžāņu tautasdziesmu «Sara Gelin» iekarojusi vietējo iedzīvotāju un turīgu uzņēmēju simpātijas. «Ar šo dziesmu Anmary ir Baku uzcēlusi sev pieminekli,» šādu komplimentu latviešu dziedātāja saņēmusi no vietējiem iedzīvotājiem, kuri ļoti augstu novērtējuši, ka Anmary uz Baku ieradusies nevis tukšām rokām, bet gan kā dāvanu azerbaidžāņiem pasniedzot viņu populāro melodiju «Sara Gelin», latviskā tulkojumā - «Dzeltenā līgava». Par tautasdziesmu Anmary dāvanā saņēma īpašu dāvanu, ko azerbaidžāņi nedāvina kuram katram. «Dzeltenais zīda lakats ir lielākais cieņas un mīlestības apliecinājums,» bilst Anmary. Turklāt dziedātājas viesnīcas numuriņā cits pēc cita krājās bagātīgi ziedu pušķi.

Latviešu dziedātāja Anmary jeb Linda Amantova Azerbaidžānā ir cienīta un mīlēta
Latviešu dziedātāja Anmary jeb Linda Amantova Azerbaidžānā ir cienīta un mīlēta Foto: Sejas.lv

Muzikālo karjeru veidos arī Azerbaidžānā

Tieši tādēļ Anmary savu dziedātājas karjeru turpinās ne tikai Latvijā, bet ir plāns atgriezties Baku un iekarot arī Kaukāza valsts mūzikas tirgu. Tur tika uzfilmēts videomateriāls dziesmai «Sara Gelin», turklāt dziedātāja paguva arī kādā no Baku ierakstu studijām šo dziesmu iedziedāt autentisku azerbaidžāņu instrumentu pavadībā. Dziedātājas menedžere Inese Krūmiņa stāsta, ka Anmary Azerbaidžānā vēlas realizēt grandiozus plānus. «Anmary Baku mīl un aicina koncertēt. Arī tajās dienās, kad viesojāmies Baku un Anmary dziedāja, publikas atsaucība bija pārsteidzoša. Kādas bija ovācijas vienā pasākumā pēc Anmary uzstāšanās, aplausi nerimās un nerimās! Man liekas, ka Latvijā nekas tāds nav sagaidāms. Cilvēki pēc Anmary uzstāšanās nāca klāt, vēlējās autogrāfus un bildēties. Mēs pat nevarējām prom tikt, jo visi tik ļoti vēlējās pabūt ar Anmary,» par piedzīvoto Baku pārdomās dalās Inese Krūmiņa. Dziedātājai spilgti palicis atmiņā koncerts Baku brīvdabas estrādē. «Nodziedāju vienu dziesmu, kad pēkšņi visi cilvēki saskrēja uz skatuves. Es dziedu nākamo dziesmu, bet viņi turpina ap mani stāvēt, ķeras klāt. Tādu skatītāju mīlestību nebiju izjutusi,» atminas Anmary.

Azerbaidžāņu vīrieši liek justies kā sievietei

Pastaigājoties pa Baku ielām, simpātiskā latviešu blondīne izjutusi pastiprinātu uzmanību no viesmīlīgajiem azerbaidžāņu vīriešiem, kuri gan ar skatieniem burtiski apēduši pašmāju dziedātāju, tomēr izturējušies ar cieņu un pieklājīgi. «Sākumā, pastaigājoties Baku pa bulvāri, mulsināja tas, ka vīrieši ļoti tieši skatījās acīs. Īstenībā azerbaidžāņu vīrieši liek justies kā sievietei. Izbaudīju tos mirkļus, kad tiku aprūpēta, un līdz ar to mana pretreakcija bija kā īstai lēdijai pieklājas,» savos novērojumos dalās latviešu dziedātāja. Viņa izbaudījusi galvu reibinošu labestību pret sevi, ko Latvijā diezin vai izdotos sajust. «Azerbaidžāņiem kā tautai ļoti svarīgs ir ciemiņš. Man bija lemts izjust šo godu un cieņu,» teic dziedātāja.

Tiesa gan, Anmary ne tikai azerbaidžāņu vīrieši izrādīja uzmanību, arī dziedātājas mīļotais vīrietis, Eirovīzijas producents Aigars Dinsbergs vienmēr bija līdzās un atbalstīja, uzmundrināja kā arī iedvesmoja dziedātāju.

Anmary parādīšanās Baku ielās un pat slavenajā suvenīru tirdziņā raisījusi pamatīgu emociju vētru. Ar latviešu dziedātāju vēlējās nofotografēties kā bērni, tā pieaugušie.

Dzelteno zīda lakatu Anmary saņēma dāvanā kā cieņas un mīlestības apliecinājumu no azerbaidžāņiem par tautas dziesmu «Sara Gelin»
Dzelteno zīda lakatu Anmary saņēma dāvanā kā cieņas un mīlestības apliecinājumu no azerbaidžāņiem par tautas dziesmu «Sara Gelin» Foto: Sejas.lv

Noilgojusies pēc dēliņa Marta Gabriela

Teju katru vakaru Anmary pilsētā uzstājās kādā saviesīgā korporatīvā ballītē, sniedza nelielus koncertus un tikās ar Baku ietekmīgākajiem cilvēkiem. Tieši tādēļ laiks esot paskrējis nemanot. Anmary iepatikusies tveicīgā pilsēta, taču ilgāku prombūtni no sava dēliņa Marta Gabriela (2,5 gadi), kurš Latvijā bija palicis dziedātājas vecāku uzraudzībā, viņa nebūtu izturējusi. «Jau nedēļu pirms došanās uz Baku dēliņš bija aizbraucis pie vecvecākiem. Ja sākam skaitīt, tad savu bērniņu neesmu redzējusi veselu mēnesi,» viņa nosaka un piebilst, ka visvairāk ilgojusies tieši pēc dēlēna. «Kamēr biju Baku, ar dēliņu sazinājāmies skaipā. Ar videozvana palīdzību izstaigāju savu viesnīcas numuriņu un izrādīju, kā dzīvoju, Savukārt viņš man demonstrēja jaunus vārdus un teikumus, ko samācījies manas prombūtnes laikā. Dēlēns liels bosiks palicis. Paldies vecvecākiem, kuri parūpējušies, lai mazais būtu īsts gudrinieks,» stāsta Anmary. Dziedātāja dienu pirms aizlidošanas no Baku kopā ar menedžeri Inesi devās uz vecpilsētas suvenīru tirdziņu un iegādājās dāvaniņas saviem mājiniekiem, arī dēliņam Martam Gabrielam tika atvesti azerbaidžāņu saldumi un vīriešu iecienītā nacionālā cepure.

Atgriežoties mājās Latvijā, dziedātāja sarunā ar Sejām teic, ka dzīve pēc Eirovīzijas konkursa viņai nav kardināli mainījusies, bet pieredze gan esot uzkrāta bagātīga. «Latvija ir maza, bet Baku dzīvo gandrīz pieci miljoni cilvēku. Un, ja mēdz teikt, ka vienas dzīves laikā var izdzīvot vairākas dzīves, tad šis brauciens uz Baku ir tam piemērs. Tā bija jaunas lappuses atvēršana,» atzīmē latviešu dziedātāja.

Komentāri (92)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu