Spēcīgais vējš Rīgā rada postījumus (17)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šorīt stiprais vējš radījis daudzus postījumus galvaspilsētā Rīgā, nogāžot kokus, nolaužot to zarus, kā arī saraujot elektrības un transporta vadus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Papildināts viss teksts

Koki sagāzti uz tramvaju sliedēm

Dienests trešdienas rītā saņēmis apmēram desmit izsaukumu, kas saistīti ar vēja radītajiem postījumiem, Rīgā koki sagāzti uz tramvaju sliedēm un trolejbusu vadiem, ielu malā stāvošām automašīnām.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka trešdienas rītā jau kopš plkst.5 strādā ielu un tiltu uzturētāji, lai no brauktuvēm novāktu stiprā vējā nolauztos kokus un zarus. Lielākā daļa brauktuvju jau ir atbrīvotas no vējā nolauztajiem kokiem un zariem.

Kavējas sabiedriskais transports

Tomēr stiprā vēja un lietus dēļ pilsētā vietām ir apgrūtināta transportlīdzekļu satiksme, kā arī atsevišķos maršrutos kavējas sabiedriskais transports.

Ielas, kuru braucamā daļa jau ir atbrīvota no kokiem un zariem, ir Parādes iela, Lienes un Jāņa Asara ielas krustojums, Vakarbuļļi, Brīvības gatve, Dzintara iela, Buļļu iela, Ģimnastikas iela, Liepājas iela, Jelgavas iela, Gaujienas iela un Kalnciema iela.

Rīgas ielās, kur naktī ir izveidojušās peļķes, strādā specializētās lietus ūdens atsūknēšanas iekārtas. Specializētās tehnikas vienības patlaban nosūtītas uz Viestura prospektu, Čiekurkalnu, Varoņu ielu un Augšielu.

Uzņēmums Rīgas satiksme informē, ka pašlaik sabiedriskā transporta kustība nekur nav apturēta – viss transports kursē, bet ar laika apstākļu radītiem kavējumiem. Lūzušu koku dēļ no rīta tika slēgta autobusu satiksme Vakarbuļļos, kas tiks atjaunota ap plkst.8. Šā iemesla dēļ traucēta sabiedriskā transporta satiksme bija arī Jelgavas, Dzintaru, Sliežu un Liepājas ielā. Savukārt K.Barona ielā 55 vēja norauts nojumes jumts uzkrita zemās grīdas tramvajam, starp pasažieriem cietušo nav, arī tramvajam būtiski bojājumi nav nodarīti.

Jau vēstīts, ka pagājušajā naktī virs Latvijas strauji pastiprinājās ciklons un gar tā dienvidrietumu malu trešdienas rītā pūš spēcīgs ziemeļrietumu vējš, kas visvairāk skāris Vidzemes piekrasti, it īpaši Rīgu, kur līča krastā vējš sasniedzis vētras spēku.

Trešdien būs vēss un vējains, vietām arī lietains laiks

Trešdien visā Latvijā saglabāsies vēss un vējains laiks, turklāt daudzviet Vidzemē, kā arī vietām Latgalē un Zemgalē gaidāms neliels lietus.

Saulainākā diena būs Kurzemē, savukārt valsts austrumu daļā saglabāsies pārsvarā apmācies laiks.

Rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 12-17 m/s.

Gaisa temperatūra, uzspīdot saulei, paaugstināsies līdz +10..+15 grādiem, savukārt zem mākoņu segas valsts austrumu daļā vietām nekļūs siltāks par +8 grādiem.

Rīgā brīžiem līs, dienas gaitā laiks sāks skaidroties. Rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 16 metriem sekundē, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +13 grādiem.

Ciklons, kas pagājušajā naktī negaidīti strauji pastiprinājās virs Latvijas, dodas prom uz ziemeļaustrumiem, taču tā ietekme saglabājas.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu