MINI Cooper JCW pret Opel Corsa ExoFlex (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Divi pēc klašu piederības ļoti līdzīgi, bet pēc izpildījuma un dabas krasi atšķirīgi - tādi ir divi mazās klases automobiļi jaunākajā Auto ziņu salīdzinošajā testā.

MINI Cooper John Cooper Works ar 1.6 litru turbo motoru un 211 zirgspēkiem stājas pretī un Opel Corsa EcoFlex, kam uzstādīts 1.3 litru dīzeļdzinējs, kura galvenā īpašība nav vis jauda, bet gan ekonomiskums un minimāls vidējais patēriņš un kaitīgo izmešu daudzums.

MINI Cooper John Cooper Works ir traka un sasodīti dārga mašīna pat pēc Mini standartiem. Abreviatūra JCW mazajiem britiem ir tas pats, kas M burts pērkonīgajiem BMW. Kopš ražotājs vienkārši atpirka sacīkšu auto darbnīcu no Džona Kūpera pēctečiem, rūpnīcas tūninga komplektu bizness aizgājis griezdamies.

Cooper Works ir ļoti ātrs, taču vairāk par 6,5 sekundēm līdz simtam uzbudina izpūtēja skaņa – dobja, nekautrīga, ar burbuļošanu kā īstam sacīkšu izpūtējam no plānsienu tērauda.

To visu dzird un jūt arī salonā, kur MINI ieskrūvējis Recaro sporta sēdekļus un garu ātrumkloķi, kurš pirmā ātruma vietā dažkārt grib ieslēgt atpakaļgaitu kā astotajā žigulī. Tik lieliskai mašīnai ļoti noderētu diferenciāļa bloķētājs, lai riteņi gāzējot neraustītu stūri, taču tas tad saskrūvētu vēl trakākos augstumos jau tā augsto Cooper Works cenu – ar papildaprīkojumu virs 40 000 eiro.

Blakus karstasinīgajam MINI ar karbona caurumu motorpārsegā Corsa EcoFlex izskatās pēc pelēkas aitas. Taču patiesībā Opel Corsa EcoFlex ir visai pievilcīgs auto - tas maksā tikai 14 tūkstošu un 10 litru benzīna vietā patērē piecus vai pat mazāk litrus dīzeļa.

Motora tilpums gan ir apmēram tāds pats kā vecmāmiņas cukurtraukam, taču, pateicoties veiksmīgi piemeklētai ātrumkārbai, 95 zirgspēkus spēcīgais auto ir ļoti elastīgs - tas faktiski spēj visu laiku braukt tikai ar trešo pārnesumu. Un, kas nav mazsvarīgi, auto ir arī taupīgs - ar vienu mazu bāku var nobraukt 800 kilometrus.

Lai uzzinātu vairāk par MINI John Cooper Works un Opel Corsa EcoFlex, skaties VIDEO.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu