Lētais dārgais darbs (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.liepajniekiem.lv

Liepāja pēdējā laikā kļuvusi sakoptāka un tīrāka – šaubu par to vairs nav. Jūtamu ieguldījumu devuši arī bezdarbnieki. Tie, kas darbojas pašvaldības aģentūras "Nodarbinātības projekti" ietvaros un kurus pašreiz pieņemts dēvēt par simtlatniekiem – pēc viņu darba apmaksas apjoma.

Aģentūras vadītājs Zigmunds Cīrulis vakar paziņoja, ka pašreiz tādu strādātāju viņu uzskaitē ir 952 cilvēki. Tā taču ir milzīga armija! Starp citu, septembrī šis skaitlis var nedaudz sarukt līgumu pārskatīšanas dēļ, kaut gan šo kontingentu noformē uz pusgadu. Interesanti ir kas cits: cilvēku, kuri vēlas kļūt par simtlatniekiem, pilsētā ir daudz vairāk. Un Valsts nodarbinātības aģentūrai, kur norit visa uzskaite, rūpīgi jāatlasa pretendenti, kuru skaits tur, pēc Z. Cīruļa vārdiem, pārsniedza divus ar pusi tūkstošus cilvēku!

Pašreiz šie nespeciālisti uzkopj pilsētas teritoriju daudzās vietās, piemēram, kapos, Tosmarē, Karostas kāpu zonā, aiz Pērkones kanāla, palīdz budžeta organizācijām, īpaši tur, kur norit labdarības akcijas, un tā tālāk. Par vissvarīgāko objektu droši vien jāuzskata Jūrmalas parks ar tam līdzās esošo teritoriju. Šeit, piemēram, pirmo reizi bija apgūta celmu raušana. Protams, to ērtāk darīt ar īpašas tehnikas palīdzību, taču rezultāts tomēr iepriecina. Tādēļ tagad var padomāt par šādu darbu arī citās vietās, piemēram, dzīvojamos masīvos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu