Atklās Kriša Salmaņa personālizstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Galerija "Alma"

No 28.maija līdz 27. jūlijam galerijā «Alma» apskatāma Kriša Salmaņa personālizstāde «Uzticēšanās trauslums», informē galerijas pārstāvji. Atturīgs, melanholisks, intelektuāli pamatots un vizuāli filigrāns – tā varētu raksturot mākslinieku Krišu Salmani, kurš nešaubīgi ir viens no spožākajiem mūsdienu mākslas pārstāvjiem Latvijā.

Šī līnija, kura nacionālo mūsdienu mākslu atšķir spilgtajā pasaules mākslas kopainā, ir virziens, ko galerija «Alma» akcentē, veidojot savu programmu. Tādēļ arī izstāde «Uzticēšanās trauslums». «Uzticēšanās ir nedrošs mehānisms» - tā skan izstādes moto.

Foto: Publicitātes foto / Galerija "Alma"

Izstādē būs apskatāms video darbs, kuru inspirējusi Kšistofa Kišlovska slavenā filmu triloģijā «Trīs krāsas: Zilā. Baltā. Sarkanā», instalācija «10 metriem» un objekts «Uzticēšanās trauslums».

Mākslinieks beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu, 2009. un 2010. gadā studējis Ķelnes Mediju mākslas akadēmijā.

Darbi atrodas šādās kolekcijās: Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja krājumā, Centrālās un Austrumeiropas video mākslas arhīvā, Igaunijas Mākslas muzejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu