«American Idol» zvaigzne Adams Lamberts numur 1 (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Talantu šova «American Idol» zvaigzne Adams Lamberts (Adam Lambert) ar savu otro studijas abumu «Trespassing» iekarojis ASV pieprasītāko mūzikas ierakstu «Billboard 200» topa 1.vietu, ziņo «billboard.com».

Pirmajā nedēļā Lamberts pārdevis 77 000 jaunā albuma kopiju, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati. Līdz ar to pagājušās nedēļas līdere - amerikāņu kantri dziedātāja Kerija Andervuda (Carrie Underwood) ar ceturto studijas albumu «Blown Away» šonedēļ «Billboard 200» noslīdējusi uz 3.vietu (54 000).

Šis ir Lamberta pirmais numur panākums. «American Idol» zvaigznes debijas plate «For Your Entertainment» 2009.gadā debitēja 3.vietā, pārdodot 198 000 kopiju. Lamberts kļuvis par septīto talantu šova «American Idol» dalībnieku, kas iekarojis ASV pieprasītāko mūzikas ierakstu «Billboard 200» topa augstāko pakāpienu. Līdz šim to paveikuši Kelija Klārksone (Kelly Clarkson), Rabens Stadards (Ruben Studdard), Skotijs Makrīrijs (Scotty McCreery), Kerija Andervuda, Kriss Dotrijs (Chris Daughtry) un Klejs Aikens (Clay Aiken).

2.vietā vēl joprojām britu baltā soula dīva Adele ar «21».

4.vietā kā jaunums aktiera Džeka Bleka (Jack Black) un Kaila Gesa (Kyle Gass) komēdijroka projekta «Tenacious D» jaunākais albums «Rise Of The Fenix» (49 000).

«Grammy» balvas ieguvējas Noras Džonsas (Norah Jones) albums «... Little Broken Hearts», kas radīts kopā ar vienu no pēdējo gadu aktuālākajiem producentiem Braienu Bērtonu (Brian Burton) jeb Danger Mouse, saglabājis 5. vietu (45 000).

Aktuālo hitu izlase «Now 42» numur 6 (42 000)

Baltimoras drīmpopa kolektīvs «Beach House» ar «Bloom» debitē augstajā 7.vietā (41 000).

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 9%.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu