Hesdžedāls triumfē «Giro d'Italia»; Smukulim 84.vieta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena «Giro d'Italia» uzvarētāju svētdien kļuva kanādietis Raiders Hesdžedāls no «Garmin-Barracuda» komandas.

Hesdžedāls kļuva par pirmo Kanādas riteņbraucēju, kurš uzvarējis «Giro d'Italia» noslēguma kopvērtējumā.

Pirms sacensību pēdējā, 21.posma Hesdžedāls kopvērtējumā atradās otrajā vietā, par 31 sekundi atpaliekot no līdera spāņa Hoakima Rodrigesa no Latvijas riteņbraucēja Gata Smukuļa pārstāvētās «Katjuša» komandas.

Tomēr pēdējā posmā, kurā sportisti veica 30 kilometrus ar atsevišķu startu, Hesdžedāls ieņēma sesto vietu, kamēr Rodrigess ierindojās tikai 26.pozīcijā. Līdz ar to kanādietim izdevās ne tikai sadeldēt Rodrigesa pārsvaru, bet arī svinēt uzvaru noslēguma kopvērtējumā.

Šajā posmā uzvarēja Itālijas riteņbraucējs Marko Pinoti («BMC Racing»), kurš finišēja pēc 33 minūtēm un sešām sekundēm. Viņam 39 sekundes zaudēja brits Džeraints Tomass («Sky Procycling»), bet trešais palika Džese Serdžents no Jaunzēlandes («RadioShack-Nissan»), kurš uzvarētājam zaudēja 53 sekundes.

Tikmēr Smukulis pēdējā posmā ieņēma 33.pozīciju, no Pinoti atpaliekot par divām minūtēm un 12 sekundēm.

Noslēguma kopvērtējumā Hesdžedāls apsteidza Rodrigesu par 16 sekundēm, bet trešo vietu ieņēma beļģis Tomass de Gends («Vacansoleil-DCM»), kurš no kanādieša atpalika par minūti un 39 sekundēm.

Tikmēr Smukulis kopvērtējumā ieņēma 84.vietu, Hesdžedālam zaudējot trīs stundas piecas minūtes un 20 sekundes.

Sacensības pabeidza 157 riteņbraucēji.

Līdz šim «Giro d'Italia» neviens Latvijas sportists nebija braucis kopš 2008.gada, kad Raivis Belohvoščiks tika izslēgts 16.posmā, jo neiekļāvās laika limitā. Savukārt gadu pirms tam Belohvoščiks šajā velobraucienā izcīnīja 117.vietu.

Pagājušajā gadā no Latvijas riteņbraucējiem prestižākajās tūrēs startēja vienīgi Aleksejs Saramotins, kurš piedalījās «Vuelta Espana» sacensībās, noslēguma kopvērtējumā ieņemot 166.vietu starp 167 sacensības beigušajiem sportistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu