Kreucigers uzvar «Giro d'Italia» 19.posmā; Smukulim 65.vieta (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Prestižā daudzdienu velobrauciena «Giro d'Italia» 19.posmā piektdien pie uzvaras tika čehs Romāns Kreucigers no «Astana» komandas.

Kreucigers izšķirošo izrāvienu kalnā veica piecus kilometrus pirms finišā, un līdz distances noslēgumam viņu neviens vairs nespēja panākt.

198 kilometrus garās distances noslēgumā tuvākie Kreucigera sekotāji bija kanādietis Raiders Hesdžedāls no «Garmin-Barracuda» vienības un spānis Hoakims Rodrigess no Latvijas riteņbraucēja Gata Smukuļa pārstāvētās «Katjuša» komandas, kuri atpalika par attiecīgi 19 un 32 sekundēm.

Smukulis šajā posmā finišu sasniedza 65.pozīcijā, uzvarētājam zaudējot 23 minūtes un 36 sekundes.

Kopvērtējumā pēc 19 posmiem līderpozīciju saglabāja Rodrigess, kurš par 17 sekundēm apsteidz Hesdžedālu. Savukārt uz trešo vietu pakāpās itālis Mikēle Skarponi («Lampre-ISD»), kurš līderim zaudē minūti un 39 sekundes.

Smukulis kopvērtējumā pakāpās uz 86.pozīciju, savam komandas biedram zaudējot divas stundas 28 minūtes un 40 sekundes.

Sacensības noslēgsies svētdien Milānā.

Līdz šim «Giro d'Italia» neviens Latvijas sportists nebija braucis kopš 2008.gada, kad Raivis Belohvoščiks tika izslēgts 16.posmā, jo neiekļāvās laika limitā. Savukārt gadu pirms tam Belohvoščiks šajā velobraucienā izcīnīja 117.vietu.

Pagājušajā gadā no Latvijas riteņbraucējiem prestižākajās tūrēs startēja vienīgi Aleksejs Saramotins, kurš piedalījās «Vuelta Espana» sacensībās, noslēguma kopvērtējumā ieņemot 166.vietu starp 167 sacensības beigušajiem sportistiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu