«Liverpool» uzbrucējs Kujts varētu kļūt par Rudņeva kluba biedru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta komandas «Liverpool» uzbrucējs Dirks Kujts varētu pārcelties uz Latvijas uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvēto Vācijas bundeslīgas vienību Hamburgas HSV, apstiprinājis Nīderlandes futbolists.

Lai arī 31 gadu veco Kujtu ar «Liverpool» komandu saista līgums līdz 2013.gadam, viņš pašlaik vēl nav izlēmis, vai paliks vienībā līdz sava līguma beigām. Uzbrucējs pašlaik gaida, kas kļūs par nākamo «Liverpool» galveno treneri, bet pēc tam izlems par savu nākotni.

Kujts apstiprinājis, ha HSV komanda izrāda interesi par viņa pakalpojumiem, piebilstot, ka šāda kluba atzinība dara viņu lepnu.

«Jūtos lepns, ka esmu HSV redzeslokā, tomēr man ir dažādi turpmākās karjeras attīstības varianti,» izteicies Kujts, kuram labas atsauksmes par HSV komandu snieguši viņa izlases biedri Rafaels van der Vārts, Naidžels de Jongs un Joriss Matijsens.

«Viņi visi ir izbaudījuši HSV komandā pavadīto laiku. Esmu dzirdējis, cik ļoti viņi mīl pilsētu un klubu,» piebilda Kujts.

Kujts «Liverpool» komandā spēlē kopš 2006.gada. Šajā laikā viņš piedalījies 276 spēlēs un guvis 71 vārtus.

Nīderlandes izlasē uzbrucējs aizvadījis 85 mačus un guvis 24 vārtus.

Rudņevs aizpagājušajā nedēļā oficiāli noslēdza četru gadu līgumu ar HSV komandu. Līdz ar to 24 gadus vecais Rudņevs kļūs par vēsturē pirmo Latvijas futbolistu bundeslīgas čempionātā.

Iepriekš tika prognozēts, ka HSV komanda par Rudņevu Polijas vienībai Poznaņas «Lech» transfērā samaksās 3-3,5 miljonus eiro (2,1-2,4 miljonus latu).

Aizvadītajā sezonā Rudņevs ar 22 precīziem raidījumiem kļuva par pārliecinošu Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

Latvijas izlasē Rudņevs līdz šim aizvadījis 17 spēles, izceļoties ar vienu precīzu sitienu. Pirmos vārtus valstsvienībā Rudņevs guva tikai pagājušā gada oktobrī, kad bija precīzs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar Maltu.

Aizvadītajā sezonā HSV bundeslīgas kopvērtējumā ar 36 punktiem 34 spēlēs ierindojās 15.pozīcijā, tomēr tagad tā gatavojas atjaunot sastāvu, lai tuvākajos gados atkal cīnītos par visaugstākajiem mērķiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu