Munkevics: Provokāciju pret mani noorganizēja Māris Dzenītis (32)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV "De Facto"

Pirms dažām dienām no Centrālcietuma iznākušais korupcijā apsūdzētais bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics pret viņu sākto procesu un apcietināšanu dēvē par provokāciju, ko organizējis bijušais partijas (Jūrmala - mūsu mājas) biedrs Māris Dzenītis, - intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" saka Munkevics.

Munkevics uzskata, ka "to organizēja viņš [Dzenītis] kopā ar savas avīzes galveno redaktoru Jāni Vilnīti. Viņi iedeva diktofonu [Jūrmalas domes deputātei Ivetai] Blauai, iemācīja ar to rīkoties un ierakstīja sarunas. Viņi provocēja cilvēku, par kuru tiek uzskatīts, ka viņš devis kukuli Blauai. Droši vien, ka ierakstīja ne tikai sarunas ar viņu. Skaidrs, ka tas ir politiskās cīņas ierocis, viena no metodēm."

Viņš norāda, ka ierakstītas sarunas ar Normundu Pīrantu. "Cik tās ir patiesas, cik montētas - nezinu," piebilst Munkevics. "Es runāju ar daudziem. Taču, ja Blaua domā, ka esmu kaut ko piedāvājis vai devis, tas neatbilst patiesībai. Ja tas attiecas uz balsojumu par manu amatu, tas ir mēģinājums to visu sašūt kopā un mani nolikt par galveno vainīgo. Es neesmu bijis klāt, kad Pīrants ar kādu ir runājis vai kaut ko kādam devis."

Munkevics stāsta, ka nesaskaņas ar bijušo partijas biedru Dzenīti viņam sākušās jau priekšvēlēšanu kampaņā, kad bija iesniegti partiju saraksti. "Izrādījās, ka Dzenītis bija iecerējis sev mēra amatu. Pēc vēlēšanām tā kļuva par kategorisku prasību: vai nu mēra amats, vai viņš iet prom. Pirms vēlēšanām viņš organizēja savu individuālo kampaņu," skaidro bijušais Jūrmalas mērs.

Partija "Jūrmala - mūsu mājas" samaksājusi administratīvo sodu par Dzenīša reklāmām uz Jūrmalas šosejas. "Šāda reklamēšanās notika bez mūsu ziņas, un mēs nebijām šo reklāmu iekļāvuši deklarācijā. Dzenītis nebija nekāda trešā persona, bet gan mūsu saraksta kandidāts, tāpēc mēs arī samaksājām sodu. Turklāt viņa reklāmas runāja pretim mūsu partijas nostādnēm. Mēs neesam jauna partija, bet Dzenītis nāca ar savu uzstādījumu: viņš iztīrīšot visus prusakus un vecos āžus, ar āžiem acīmredzot domādams mūs. Par Dzenīti es zinu diezgan daudz, un par godaprātu jau nu viņš varētu arī paklusēt...," stāsta Munkevics.

Munkevics esot pārsteigts, ka Pīrants tiekot dēvēts par viņa rokaspuisi, "es viņu pazinu tikai gadu".

Drošības naudu par Munkevica atbrīvošanu no apcietinājuma pret drošības naudu iemaksājuši viņa "draugi un atbalstītāji".

Bijušais Jūrmalas mērs sacīja, ka apcietinājumā pavadīto laiku izturēt bijis "grūti gan fiziski, gan psiholoģiski, - galvenais mērķis bija - izdzīvot". Viņš zaudējis 10 kilogramus sava svara.

Pēc iznākšanas no cietuma Munkevics apsvēris iespēju nolikt deputāta mandātu un atteikties no politikas, "jo starp cilvēkiem ir sakrājies tāds ļaunums... Cilvēki cits citu neieredz tik ļoti, ka ir gatavi parūpēties, lai oponents nokļūst cietumā. Tomēr manī pamodās spīts, tāpēc nolēmu, ka palikšu politikā. Un raksturu arī diez vai mainīšu."

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu