Bībermānija liek industrijai meklēt jaunas zvaigznes (63)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

16 gadus vecā dziedātāja Džastina Bībera (Justin Bieber) milzīgā popularitāte mūzikas industrijas darboņiem atraisījusi rokas jaunu pusaudžu pop sensāciju meklēšanai, secina "Billboard.com".

Mūzikas biznesā dominē tendences

Kas ir kopīgs Džastinam Bīberam (Justin Bieber) ar tādām mūzikas leģendām kā Bobs Dilans (Bob Dylan), Brūss Springstīns (Bruce Springsteen), "Nirvana" un Britnija Spīrsa (Britney Spears)?

Kā izrādās, viņi visi katrs savā laikā devuši stimulu lielo mūzikas kompāniju talantu meklētājiem (A&R cilvēkiem) par katru cenu atrast tādus jaunus māksliniekus, kas izklausās vai izskatās gluži kā augstāk minētie. Tā pēc Boba Dilana parādīšanās ar skubu tika meklētas jaunas folkmūzikas zvaigznes, pēc "Nirvana" revolūcijas 1990.gadu sākumā drīz vien radiostacijas un MTV pārpludināja dažādi grandžmūzikas ansambļi utt.

Šādu iespēju izmantošana, protams, nav nekas jauns. Patiesībā tas raksturīgs ne tikai mūzikas biznesam, bet biznesam kopumā, tomēr pēc Džastina Bībera panākumiem temps, kādā tiek "izrakti" arvien jauni pusaudžu "sirdsāķīši", ir būtiski palielinājies.

Bībera pēdās

Viens no spilgtākajiem piemēriem ir 12 gadus vecais Greisons Čenss (Greyson Chance), kurš tikai mēneša laikā, pateicoties video vietnē "Youtube" ievietotajai dziesmas "Paparazzi" klavierversijai, nodrošināja sev mūzikas izdevniecības līgumu. Turklāt par Čensa aizbildņiem kļuvuši Madonnas (Madonna) un Lēdijas Gāgas (Lady Gaga) menedžeri.

Vēl viens Bībermānijas radīts "produkts" ir 13 gadus vecais puisis no Austrālijas Kodijs Simpsons (Cody Simpson), kas parakstījis līgumu ar lielo vali "Atlantic".

"Džastins Bībers atvēra durvis tīņu mūzikai šodienas radio,"

jaunās tendences komentē "Atlantic" talantu vervētājs Maiks Karens (Mike Caren). "Tie, kas patiešām ir talantīgi, gūs panākumus."

Simpsona menedžeris ir Blū Viljams (Blue Williams), kurš strādā arī ar 15 gadus veco Halilu (Khalil), kas parakstījis līgumu ar "Island Def Jam" mūzikas grupas meitas izdevniecību "Teen Island". Kā skaidro Viljams, "Teen Island" radīts Bīberam, ar domu, ka ar laiku tas varētu pulcēt jaunus pusaudžu dziedātājus ārpus ierastās "Disney/Nickelodeon" sistēmas.

Halila debijas singls "Girlfriend" jau izdots 24.maijā, un Viljams uzsver, ka Halils varētu kļūt par vienu no svarīgākajiem jaunajiem māksliniekiem.

"Džastins Bībers atgādināja mums ko nedaudz piemirstu, proti, mazas meitenes vēlas klausīties savus vienaudžus, kārt uz istabas sienām viņu plakātus u.tml.

Mēs bijām tik ļoti aizņemti, lai radītu jaunus hitsinglus, ka bijām piemirsuši radīt jaunas zvaigznes."

"Teen Island" katalogā ir arī 17 gadus vecais Trinidadas un Tobago mākslinieks Ārons Frešs (Aaron Fresh), kas guvis jau zināmu ievērību ar singlu "Spending All My Time".

Tikmēr arī televīzijas šovu "American Idol" ("Amerikāņu elks") un "The X Factor" bijušais žūrijas loceklis Saimons Kovels (Simon Cowell) nolēmis meklēt jaunu pusaudžu superzvaigzni, proti, šoruden ASV gaidāmais "The X Factor" pulcēs talantus, kas ir jaunāki par 14 gadiem.

Komentāri (63)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu