Āboltiņa: Nākamā gada budžetā pensijas netiks mazinātas (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Valda Dombrovska valdība, konsolidējot nākamā gada valsts budžetu, nemazinās ne pensijas, ne finansējumu kultūras iestādēm, komentējot starptautisko aizdevēju tehniskās misijas pārstāvju un Pasaules Bankas prezidenta Roberta Zēlika izteikumus par iespējamajiem budžeta līdzekļu konsolidācijas veidiem, uzsver partiju apvienības "Vienotība" līdzpriekšsēdētāja, partijas "Jaunais laiks" valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Dombrovska valdība spēja nodrošināt valsts maksātspēju pērn daudz sarežģītākos finansiālos apstākļos un spēs to paveikt arī nākamā gada budžetā, nesamazinot pensijas un neatņemot finansējumu kultūras iestādēm," norāda Āboltiņa.

"Mēs augstu vērtējam starptautisko partneru un ekspertu palīdzību un atzinumus, taču apgalvojumi, ka Latvija vislielākos un drošākos ietaupījumus varot rast, samazinot pensiju kopējās izmaksas valsts budžetā, liecina, ka šie eksperti nepārzina mūsu valsts un sabiedrības patieso situāciju. Šādus ekstrēmus piedāvājumus mēs negrasāmies ievērot," uzsver Āboltiņa.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu