Kolāts: Dombrovskis nebūs regulārs viesis radio (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lēmums pārtraukt Ministru prezidenta Valda Dombrovska regulārās uzstāšanās reizes Latvijas Radio (LR) pirmajā programmā ir adekvāts, līdzsvarots un situācijai atbilstošs, norādīja LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

"Radio uzdevums ir informēt, kas valstī notiek. Un ļoti daudzos gadījumos precīzāk to var pateikt attiecīgajam notikumam vai procesam tuvāk stāvoši cilvēki, nevis Ministru prezidents. Jebkuras amatpersonas atrašanās ēterā dod tai zināmus pozitīvus punktus atpazīstamības skalā, līdz ar to uzskatu, ka šāds lēmums ir adekvāts, līdzsvarots un situācijai atbilstošs," sacīja Kolāts.

Viņš atzina, ka nevienai citai amatpersonai nav dota privilēģija ētera laiku izmantot regulāri, tādēļ medijos izskanējusī frāze, ka citām amatpersonām nav nekādu ierobežojumu, ir "kroplīga, jo nevienam nebija nekādu privilēģiju šajā aspektā".

Kolāts sacīja, ka Dombrovska uzstāšanās pirmajā programmā gaidāma vēl 8.septembrī, kā arī LR ceturtajā programmā "Doma laukums" 26.augustā un 10.septembrī.

Ministru prezidents tiks aicināts arī uz "Krustpunkta" raidījumiem.

Kā ziņots, šodien plkst.16 Latvijas Radio sasauca preses konferenci saistībā ar plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka turpmāk uz intervijām tiešajā ēterā netiks aicināts Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Jau ziņojām, Latvijas Radio ir nolēmis turpmāk vairs neaicināt uz ierasto iknedēļas rīta interviju Ministru prezidentu Dombrovski. Tas tiek skaidrots ar rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām un to, ka radio nevēloties dot lielākas iespējas izpausties kādam no nominētajiem premjera amata kandidātiem. Tāpēc Latvijas Radio Ziņu dienests esot izlēmis, ka vienīgā intervija būšot tikai 8.septembrī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu