«Latvenergo» lietas noplūdinātājam 40 500 parādsaistības (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētājam Ruslanam Balakleiskim, kurš medijos minēts kā «Latvenergo» krimināllietas materiālu iespējamais noplūdinātājs, pagājušajā gadā bijušas 40 500 eiro (28 463 latu) parādsaistības.

Tā liecina amatpersonas Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā kārtējā deklarācija par pagājušo gadu.

Savulaik Valsts policijā strādājošais Balakleiskis algā par darbu birojā pērn saņēmis 11 248 latus. Viņam nav bijuši uzkrājumi, viņš arī nav izsniedzis aizdevumus.

Balakleiskim kopīpašumā ir divi dzīvokļi Rīgā un Daugavpilī, kā arī dzīvojamā māja ar zemesgabalu Maļinovas pagastā un zemesgabals Naujenes pagastā.

Viņa īpašumā ir 1995.gada izlaiduma automašīna «Mitsubishi» un 2002.gada izlaiduma automašīna «Lada 112», bet valdījumā 2005.gada izlaiduma automašīna «Chevrolet».

Jau ziņots, ka KNAB pabeidzis dienesta pārbaudi saistībā ar «Latvenergo» krimināllietas materiālu izpaušanu, un disciplinārlietas izmeklēšanas komisija biroja priekšniekam ierosinājusi piemērot disciplinārsodu atstādinātajam KNAB darbiniekam.

Viņa vārdu birojs gan neatklāj, un pagaidām nav zināms, kāds disciplinārsods tiks piemērots.

KNAB aprīļa sākumā sāka dienesta pārbaudi, kad portālā «pietiek.com» tika publicēti Latvijas energokompānijas «Latvenergo» lietas materiāli. Pārbaudē ir noskaidrota un atstādināta no pienākumu pildīšanas viena KNAB amatpersona, kura, iespējams, izpaudusi ziņas no šīs krimināllietas materiāliem.

Biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks paziņojis, ka lietas materiālu noplūdināšanā, iespējams, iesaistīta arī kādas citas institūcijas amatpersona, kura ir augsta un publiski zināma. Tās vārds pagaidām netiek atklāts.

TV3 ziņoja, ka «Latvenergo» krimināllietas materiālus, iespējams, noplūdinājuši KNAB izmeklētājs Ruslans Balakleiskis un Saeimas deputāts, Nacionālās drošības komisijas loceklis Andrejs Elksniņš («Saskaņas centrs»). Deputāts saistību ar lietas noplūdi noliedz.

Saistībā ar materiālu noplūdi KNAB tika sākts arī kriminālprocess, kuru pašlaik izmeklē Ģenerālprokuratūra. Streļčenoks iepriekš paziņoja, ka šajā kriminālprocesā atstādinātajam KNAB darbiniekam piemērots aizdomās turētā statuss.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu