«Samsung» pasludina sadarbību ar SOS bērnu ciematiem Latvijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar animācijas īsfilmas veidošanu radošajā darbnīcā piektdien, 18. maijā SOS bērnu ciematā Īslīcē tika atklāta «Samsung Electronics Baltics» un Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas sadarbība. Tās ietvaros tiks īstenota «Samsung» atbalsta programma bērniem, kuri dzīvo SOS audžuģimenēs.

«Samsung» atbalsta programmas ietvaros, kas pašlaik iecerēta uz diviem gadiem – līdz 2013. gada beigām, SOS bērnu ciematiem tiks sniegts finansiāls atbalsts ikdienas vajadzību nodrošināšanai, kā arī īstenota īpaši izstrādāta mūsdienu tehnoloģiju apguves programma. Samsung palīdzēs SOS bērnu ciematu audzēkņiem apgūt un attīstīt mūsdienu tehnoloģiju lietotprasmes, tādejādi veicinot plašākas iespējas izglītībai, turpmākai izaugsmei un radošām izpausmēm.

«Būsim gandarīti sadarbībā ar SOS Bērnu ciematu asociāciju piedāvāt savas zināšanas un tehnoloģijas, kas dotu iespēju jauniešiem apgūt jaunas prasmes. Tajā skaitā – palīdzēsim izprast tehnoloģiju iespējas, dot iespēju radoši izplausties, iespējams, tā kādam no bērniem atklājot jaunu aizraušanos vai pat profesionālu interesi nāktonē,» stāsta «Samsung Electronics Baltics» Korporatīvās komunikācijas vadītāja Iveta Bojāre.

«Samsung» atbalsta programma tiek īstenota straptautiskā līmenī SOS bērnu ciematos visā Eiropā, tajā skaitā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. «Lai nodrošinātu SOS bērnu ciematos dzīvojošajām audžuģimenēm kvalitatīvas dzīves iespējas, mums pašiem ir jāpiesaista nepieciešams finansējums,» skaidro Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja.

«Tāpēc mēs ļoti priecājamies par «Samsung» atbalstu, kas turklāt mērāms ne tikai kā tiešs finansiāls ieguldījums vienas ģimenes ikdienas vajadzību apmērā, bet arī kā tehnikas dāvinājums un iesaistīšanās bērnu un jauniešu prasmju attīstīšanā.»

«Samsung» un SOS Bērnu ciematu asociācijas sadarbības pasludināšanas pasākumā Īslīces SOS bērnu ciemata audzēkņi piedalījās radošajā darbnīcā kopā ar režisoru un animācijas filmu autoru Nilu Skapānu. Bērni no plastilīna veidoja animētus stāstus par Olimpiskās lāpas stafetes tematiku, jo «Samsung» ir Londonas Olimpisko spēļu un Olimpiskās lāpas stafetes globālais atbalstītājs.

Par SOS Bērnu ciematu asociāciju

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir nevalstiska labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenes modeļa aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un īsteno ģimeņu stiprināšanas projektus vairākās Latvijas pašvaldībās. Divu SOS bērnu ciematu audžuģimenēs (Īslīcē un Valmierā), kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā un Iecavā – atbalstu, drošību un jaunas mājas raduši 150 bērni un jaunieši no visas Latvijas.

SOS ģimeņu stiprināšanas projekti ik gadu sniedz nepieciešamo atbalstu un palīdzību vairāk kā 700 bērniem no Valmieras, Rīgas, Bauskas, Olaines un Cēsu novadu sociālā riska ģimenēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu