Bauskā siltina divus bērnudārzus (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bauskasdzive.lv

Ja ziema būs barga, Bauskas bērnudārzos «Pasaulīte» un «Zīlīte» audzēkņiem nevajadzētu drebināties. SIA «Modus būve» pašlaik abās iestādēs siltina fasādi.

Pagājušā gada nogalē Bauskas novada dome un Vides ministrija noslēdza līgumu par finansējumu projektam «Bauskas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu «Pasaulīte» un «Zīlīte» energoefektivitātes paaugstināšana». Projekts paredz abu bērnudārzu ārsienu siltināšanu. Papildus tam «Pasaulītē» vēl jāremontē sešu grupu un vairākas citas telpas, jāieliek jauna grīda. «Zīlītē» veicama ēkas apkures sistēmas hidrauliskā balansēšana un siltumizolācijas atjaunošana apkures caurulēm pagrabā.

Lielākais darbu apjoms ir bērnudārzā «Pasaulīte», atzīst pilsētas pārvaldes vadītājs Jānis Mičulis, kurš ik pirmdienu piedalās būvsapulcē objektos. Siltināšanu varētu turpināt septembrī un oktobrī. Galvenais, lai līdz 1. septembrim celtnieki pagūtu izremontēt grupu telpas un audzēkņi varētu apmeklēt bērnudārzu. Par to raizējas arī bērnudārza «Pasaulīte» vadītāja Daina Kadiševska. Iestādes ēkai Dārza ielā pagaidām nav mēbeļu, tāpēc nav iespējams tur sākt mācību gadu.

Līgums ar celtniekiem paredz, ka darbi jābeidz līdz 15. novembrim, projekta īstenošanas gala termiņš ir 2010. gada 1. decembris, skaidro Ainārs Butkus, projekta vadītājs no SIA «Modus būve». Siltināšana un remonts notiek vienlaikus. Jāņem vērā, ka objektos parādījušies neparedzēti darbi.

«Bērnudārzā «Zīlīte» noņemot veco izolāciju apkures caurulēm, atklājās, ka tās ir bojātas, vietām sadrupušas. Kanalizācijas sistēma neuztver lietusūdeņus, tie tek pagrabā.

Bērnudārzā «Pasaulīte» veicamais nav tikai telpu kosmētiskais remonts. Grupu telpās grīdas dēļi sapuvuši, paketlogi 2001. gadā gluži vienkārši iestutēti ailēs, tagad jāizveido siltumizolācija. Ēkā bija slikta ūdens cirkulācija, arī to vajadzēja sakārtot. Uz šī fona ēkas ārsienu siltināšana ir vienkāršāk veicama,» stāsta Ainārs Butkus. Viņš atzīst, ka vieglāk ir uzbūvēt jaunu bērnudārzu, kā tas bija Rundāles novada Saulainē, kur 20. augustā atklās SIA «Modus būve» celto «Mārpuķīti».

Darbam objektos Bauskā pieņemti arī vietējie ļaudis, SIA «Modus būve» savus strādājošos izmitina pilsētā īrētos dzīvokļos, stāsta Ainārs Butkus. Celtniecības darbus abos pilsētas bērnudārzos no SIA «Modus būve» vada Roberts Korņejevs, būvuzraugs ir Andrejs Karpičs.

Šogad realizētajos objektos paveicies pasūtītājam, jo būvniecības izmaksas vēl bija zemas, tagad tās un materiālu cenas jau krietni cēlušās, turpmāk tik lēti būvēt, remontēt un siltināt vairs nevarēs, secina Ainārs Butkus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu