Pēc vētras 40 ievainoto Somijas rokfestivālā (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iespaidīgu negaisu nedēļas nogalē piedzīvojusi arī Somija. 20 000 mājsaimniecību atstātas bez elektrības. Vētras izgāztie koki bloķējuši satiksmi un pat izraisījuši dzelzceļa avāriju. Postošā vētra pārsteigusi arī 70 000 rokmūzikas fanu "Sonisphere" mūzikas festivālā, ziņo "NME" un "Panorama".

Diemžēl skatuves konstrukcijas neizturēja spēcīgās vēja brāzmas un krītoši priekšmeti ievainoja vairākus desmitus koncerta apmeklētāju. Divi no tiem guvuši nopietnas traumas.

"Aptuveni 40 cilvēki tika savainoti, divi no tiem diezgan nopietni,"

mājas lapā "sonispherefestivals.com" raksta festivāla organizatori. "Ievainotie pašlaik saņem palīdzību slimnīcā."

Daudzi guva mikrotraumas, paslīdot ūdenī, jo dažu minūšu laikā koncerta norises vieta tika pārvērsta dziļā ūdens peļķē.

Lai arī negaiss bijis tikai piecas minūtes ilgs, viena no skatuvēm tika būtiski sabojāta un savu uzstāšanos bija spiesta atcelt amerikāņu rokgrupa "Motley Crue".

Tomēr citi mākslinieki pēc negaisa turpināja festivālu ar saviem priekšnesumiem. Skatuves darbinieki ņēma talkā matu fēnus, un drīz vien mitrie vadi un dažādas ierīces tika izžāvētas.

"Otra skatuve ir pilnībā pagalam," pirms Elisa Kūpera (Alice Cooper) uzstāšanās no skatuves situāciju komentējis britu smagās rokgrupas "Iron Maiden" solists Brūss Dikinsons (Bruce Dickinson). "Motley Crue ir devušies prom, jo viņu aparatūra ir pagalam, taču arī mūsu aparāti ir pagalam, bet mums vienalga. Mēs neiesim prom, kamēr jūs neiesiet!"

Gan Elisa Kūpera, gan "Iron Maiden" koncerti noritēja bez starpgadījumiem.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu