Ovečkins: Biļaļetdinovs ir labākais Krievijas treneris (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēc Krievijas hokeja izlases triumfa 2012.gada pasaules čempionātā (PČ) uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins paziņoja, ka labākais krievu treneris ir Zinetula Biļaļetdinovs.

Kā zināms, Biļaļetdinova vadītā Krievijas komanda svētdien fināla cīņā ar 6:2 pārliecinoši apspēlēja Slovākijas hokejistus.

«Komandai treneris ir ļoti nozīmīga lieta,» «Sport-Ekspress» citēts Ovečkins. «No viņa atkarīga visa atmosfēra un spēles stils. Visi mēs zinājām, kas jādara, lai izcīnītu uzvaru.»

«Biļaļetdinovs visiem patīk, un pie viņa mēs spēlējam no visas sirds. Viņš ir labākais Krievijas speciālists. Esmu ļoti lepns, ka spēlēju viņa vadītajā valstsvienībā,» pēc triumfa skaidroja Ovečkins.

Krievijas izlase pēdējo reizi PČ zelta medaļas izcīnīja 2009.gadā Šveicē.

Pusfinālā Krievijas valstsvienība ar 6:2 pārliecinoši pieveica somus, turklāt atbilstību turnīra labākā spēlētāja titulam apliecināja Jevgēņijs Malkins, gūstot trīs vārtus. Toties Slovākija pēc uzvaras ceturtdaļfinālā pār Kanādu neapstājās arī pusfinālā, ar 3:1 gūstot uzvaru pār Čehijas valstsvienību.

Neilgi pirms mača noslēguma organizatori izplatīja informāciju, ka par čempionāta vērtīgāko spēlētāju atzīts tieši Malkins, kurš desmit aizvadītajās spēlēs izcēlās ar 11 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Par čempionāta labāko vārtsargu kļuva slovāks Jans Lako, bet aizsargu - Hāra.

Savukārt simboliskajā izlasē tika iekļauti Lako, Hāra, Iļja Ņikuļins (Krievija), Malkins, Patriks Tūresens (Norvēģija) un Henriks Zeterbergs (Zviedrija).

Cīņā par bronzas medaļām Čehijas izlase ar 3:2 pārspēja turnīra mājinieci Somiju.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu