Klausies «Sigur Ros» jauno albumu! (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī islandiešu grupas «Sigur Ros» jaunais albums «Valtari» oficiāli tiks izdots tikai 29.maijā, jau šobrīd to pilnīgi legāli bez maksas iespējams noklausīties bezpeļņas organizācijas «National Public Radio» (NPR - www.npr.org) mājas lapā (skat. resursus).

Grupas sestajā albumā «Valtari», kas izdots pēc četru gadu pauzes iekļautas astoņas jaunas dziesmas. Atgādinām, ka 2009.gadā grupa apturēja jaunā albuma veidošanu, lai tās vokālists Jons Birgisons (Jónsi) varētu ierakstīt soloalbumu un doties koncertturnejā.

Klausies «Sigur Ros» jauno albumu šeit!

Jaunajā albumā grupa atgriezusies pie muzikālajiem eksperimentiem, kas tai nodrošināja kritiķu labvēlību pēc 1999.gada ieraksta «Agætis byrjun». Postroka grupai raksturīgs augsts vokāls un atmosfērisks skanējums.

«Valtari»
«Valtari» Foto: Publicitātes foto

JBasģitārists Georgs Holms sacīja, ka grupa bija padevusies un necerēja, ka izdosies ierakstīt jauno albumu. «Taču tad kaut kas sāka notikt, tas ieguva apveidu, un šobrīd es varu pavisam godīgi teikt, ka

tas ir vienīgais «Sigur Ros» ieraksts, ko esmu ar baudu klausījies pēc pabeigšanas,»

teica mūziķis.

«Sigur Ros» pēdējais studijas albums «Með suð í eyrum við spilum endalaust» datējams ar 2008.gadu.

Atgādinām, ka 2008. gada 22. augusta vakarā grupa sniedza koncertu arī Arēnas Rīga amfiteātrī.

«Sigur Ros» izveidojās 1994.gada augustā Reikjavīkā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu