Nedēļa sākusies ar intensīvu zibeņošanu un lietusgāzēm (32)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunā nedēļa daudzviet Latvijā sākusies ar intensīvu zibeņošanu un lietusgāzēm, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Kurzemē, Vidzemē un Zemgalē veidosies negaisa mākoņi. Pērkona negaisa laikā vietām būs stipras lietusgāzes, iespējama arī krusa un lielas vēja brāzmas.

Pirmdien pērkona negaiss gaidāms galvenokārt valsts centrālajā un rietumu daļā

Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš. Plašākās un stiprākās lietusgāzes prognozētas pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu.

Laiks būs sutīgs.

Saulainākajās vietās gaiss sakarsīs līdz +25..+28 grādiem,

zemāka gaisa temperatūra saglabāsies zem mākoņiem, kā arī Rīgas jūras līča rietumu piekrastē.

Rīgā iespējams lietus, arī pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm un vēja brāzmām. Gaisa temperatūra brīžiem var pakāpties virs +25 grādiem.

Pateicoties anticiklonam Kazahstānā un Krievijā un ciklonam Eiropas dienvidu un centrālajā daļā, Latvijā no dienvidiem ieplūdušas silta un mitra gaisa masas.

Nedēļa sākusies ar intensīvu zibeņošanu un lietusgāzēm

Jēkabpilī zibeņi un pērkona dārdi turpinās jau četras stundas, visspēcīgākais negaiss bija ap pulksten četriem, kad vairāki zibens spērieni trāpīja pilsētā, sagādājot ne tikai spilgtu gaismas šovu, bet arī skaļus pērkona grāvienus, kas laupīja miegu ne vienam vien jēkabpilietim un izraisīja īslaicīgus elektroapgādes traucējumus, novēroja aģentūra BNS.

Visintensīvākā zibeņošana naktī reģistrēta Jēkabpils, Madonas un Balvu pusē,

vairāki nelieli negaisa mākoņi šķērsoja arī Kurzemi. Pirmdienas rītā negaisi plosās galvenokārt Vidzemē un Zemgales austrumu daļā, tie daudzviet nes īslaicīgu lietu, vietām stipras lietusgāzes, savukārt Rietumlatvijā mākoņu ir maz.

Pūš lēns vējš, gaisa temperatūra +12..+17 grādu.

Rīgā pārsvarā apmācies laiks, uz dienvidaustrumiem no galvaspilsētas ir stipras lietusgāzes un pērkona negaiss. Pūš lēns austrumu vējš, gaisa temperatūra +15 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +14,6 grādiem Kolkā un +18,1 grāda Mērsragā līdz +25..+25,5 grādiem Daugavpilī, Jēkabpilī, Rucavā un Skrīveros. Tā ir pagaidām augstākā gaisa temperatūra, kas šogad reģistrēta Latvijā.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu